Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010 15:34

Δήλωση του πρώην δήμαρχου Μεσσήνης: Δεν στηρίζει Νίκο Τζώρτζη ο Χρίστος Χριστόπουλος

Δεν υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Τζώρτζη ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Χρίστος Χριστόπουλος με γραπτή δήλωση που έκανε χθες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι υποψήφιος στο συνδυασμό είναι ο συνονόματός του γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Στη δήλωσή του ο κ. Χριστόπουλος αναφέρει τα εξής:
"Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Χρίστου Χριστόπουλου, δικηγόρου στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Μεσσήνης κ. Νικολάου Τζώρτζη.
Επειδή η υποψηφιότητα αυτή δημιουργεί μεταξύ των συνδημοτών του στο νέο Δήμο Μεσσήνης πλάνη περί του προσώπου του υποψηφίου, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να θεωρούν ότι είμαι εγώ ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Τζώρτζη, θεωρώ επιβεβλημένο να γνωστοποιήσω προς τους συνδημότες μου ότι: Υποψήφιος με τον παραπάνω συνδυασμό είναι ο Χρήστος Σταύρου Χριστόπουλος, δικηγόρος και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και όχι εγώ, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης.
Εγώ δυστυχώς δεν στηρίζω τον συνδυασμό του κ. Νικολάου Τζώρτζη για δύο βασικούς λόγους:
1) Με τον συνδυασμό αυτό έχουν συμπαραταχθεί όλοι -ανεξαιρέτως σχεδόν- αυτοί που στις δημοτικές εκλογές του 2006 αποτέλεσαν τον συνδυασμό του καθηγητή κ. Στάθη Κατσούλη ή στήριξαν τον συνδυασμό αυτό. Δηλαδή, την παράταξη που διάσπασε την ενότητα του δημοκρατικού χώρου με τα γνωστά αποτελέσματα.
2) Δεν είναι δυνατόν να στηρίξω εγώ τον συνδυασμό του υβριστή μου κ. Νικολάου Τζώρτζη ο οποίος εξαπέλυσε -με ένα αχαρακτήριστο δημοσίευμά του- μία χυδαιότατη επίθεση εναντίον του προσώπου μου εντελώς αδικαιολόγητα.
Το κείμενο αυτής της επίθεσης δημοσιεύθηκε στα φύλλα των εφημερίδων «Ελευθερία» και «Θάρρος», το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 και αν χρειασθεί θα το δημοσιεύσω εκ νέου στον Τύπο ώστε να μάθουν όλοι οι συνδημότες μου -και να ξέρουν- γιατί δεν είναι ανθρώπινα δυνατό σε εμένα να στηρίξω τον συνδυασμό αυτό.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες και φίλους που συμμετέχουν και στηρίζουν τον παραπάνω συνδυασμό και δεν είχαν καμία συμμετοχή σε όσα παραπάνω καταμαρτυρώ. Δεν αφορά αυτούς η παρούσα μου".