Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011 21:36

Καθοριστική η απόφαση του Δήμου Καλαμάτας για τις φυλακές, σύμφωνα με τον Χρήστο Μαλαπάνη

Γράφτηκε από τον
Καθοριστική η απόφαση του Δήμου Καλαμάτας για τις φυλακές, σύμφωνα με τον Χρήστο Μαλαπάνη

Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας θεωρεί καθοριστική για το θέμα της δημιουργίας των νέων φυλακών στην Αμφεια, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης. «Αν η απόφασή του είναι υπέρ της δημιουργίας, θα υπάρχει μια ισχυρή βάση που δε θα μπορεί να αμφισβητηθεί», επεσήμανε ο κ. Μαλαπάνης.
Κληθείς να σχολιάσει την αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία νέων φυλακών σε Μεσσηνία ή Αρκαδία και την απόφαση που είχε λάβει ο Δήμος Θουρίας με τη στήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη δημιουργία τους στην Αμφεια, παρατήρησε: «Είχε γίνει μια προετοιμασία. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θουρίας ομόφωνη, αν θυμάμαι καλά. Και υπάρχει οριοθετημένος χώρος, 2 χιλιόμετρα μετά την Αμφεια. Είναι δασικός χώρος που θα μπορούσε να αποχαρακτηριστεί. Τον είχε δει ο γ.γ. του υπουργείου και είχε αποφανθεί για την καταλληλότητά του».
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως «αναμένεται μια πρωτοβουλία και όπως είδα την πήρε ο κ. Φαββατάς, για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας».


NEWSLETTER