Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 19:20

Αντίθετος ο Τατούλης με ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη

Αντίθετος ο Τατούλης με ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη

Την κατηγορηματική αντίθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο ενδεχόμενο δημιουργίας στη Μεγαλόπολη ενός ΧΥΤΕΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων) εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας προστίθεται ότι ο Π. Τατούλης διατύπωσε την άποψη ότι «αυτό που μπορεί τώρα να γίνει, και όχι νωρίτερα από την έκδοση της ΚΥΑ, είναι η νομική προσβολή της - και σε αυτό συμφωνούμε όλοι», εκτιμώντας παράλληλα ότι «αυτή η διαδικασία μπορεί να βάλει και μυαλό στην κυβέρνηση, γιατί ξέρουν το πρόβλημα, ξέρουν τις επιπτώσεις του προβλήματος και δεν πήραν μέτρα».

Ο περιφερειάρχης απέρριψε το ότι «δεν έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση», υποστηρίζοντας ότι αυτό αποτελεί «τακτική της κυβέρνησης για να κερδίζει χρόνο». Ο ίδιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξέφρασε την άποψη ότι «το σημαντικότερο θέμα είναι η έγκριση της ΣΜΠΕ του Εθνικού Σχεδιασμού. Χωρίς ΣΜΠΕ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Εχω άλλωστε κάνει προσφυγή για την απουσία ΣΜΠΕ για τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τώρα με παρακαλά η κυβέρνηση να την αποσύρω, γιατί κινδυνεύει να μη νομιμοποιηθεί ποτέ ο ΕΣΔΑ».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Π. Τατούλης, μιλώντας για την περιοχή της Μεγαλόπολης, δήλωσε πως «οτιδήποτε δημιουργήσει εδώ περιβαλλοντικό πρόβλημα, η επίπτωσή του στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Περιφέρειας έχει τεράστια σημασία. Η υπηρεσία της Περιφέρειας έχει χαρακτηρίσει τη Μεγαλόπολη, και το έχει αποδεχθεί η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ως υπερκορεσμένη περιβαλλοντικά».