Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 17:02

Απάντηση Στρατηγάκου για τους κτηνιάτρους στην Πελοπόννησο

Απάντηση Στρατηγάκου για τους κτηνιάτρους στην Πελοπόννησο

Απαντώντας στην περιφερειακή σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Στέλλα Καρλαύτη, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος ενημερώνει ότι έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, από τον Αύγουστο του 2016, για τη σοβαρή έλλειψη κτηνιατρικού προσωπικού σε Περιφερειακές Ενότητες.

«Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από καιρό παρουσιάζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης, που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση των απαιτουμένων από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκος. Εκανε λόγο για «ακατανόητη εξαίρεση κατανομής κτηνιατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, ακόμη και από την κατανομή θέσεων γεωτεχνικού προσωπικού από τον ΟΑΕΔ, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα».

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης παρακαλούσε «το ταχύτερο δυνατό να βρεθεί λύση άμεσα, για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος της έλλειψης προσωπικού στα Τμήματα Κτηνιατρικής κυρίως Λακωνίας, Κορινθίας, αλλά και στο σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας για τη στελέχωσή τους».