Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 17:15

"Ναι" Μπεγλίτη σε Τατούλη για τη μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό

Γράφτηκε από την

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης διαβεβαίωσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ανταποκριθεί με τον πιο θετικό τρόπο στο αίτημα του  για τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης από αποκλειστικά στρατιωτικής χρήσης σε παράλληλης εξυπηρέτησης εμπορικών πτήσεων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεγλίτης απέστειλε επιστολή στον κ. Τατούλη με την οποία τον ενημερώνει ότι η αρμοδιότητα για την ίδρυση και λειτουργία αερολιμένων εξυπηρέτησης πολιτικών αεροσκαφών ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ως εκ τούτου , το αίτημα της Περιφέρειας για το αεροδρόμιο της Τρίπολης πρέπει να σταλεί στην ΥΠΑ και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι διαδικασίες προς την Πολιτική Αεροπορία.

Ακολουθεί συνημμένα η επιστολή του κ. Μπεγλίτη προς τον κ. Τατούλη:

«Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, αγαπητέ Πέτρο,

Αναφορικά με την πρότασή σου για μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης από αποκλειστικά στρατιωτικής χρήσης σε παράλληλης εξυπηρέτησης εμπορικών πτήσεων, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου για την αξιοποίηση των υφιστάμενων στρατιωτικών χώρων και εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Τρίπολης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, της Περιφέρειάς μας, αλλά και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.
Πρέπει, όμως, να επισημανθεί ότι η αρμοδιότητα για την ίδρυση και λειτουργία αερολιμένων εξυπηρέτησης πολιτικών αεροσκαφών ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Για το λόγο αυτό θεωρώ σκόπιμο να θέσεις το ζήτημα επίσημα και στην Υ.Π.Α., προκειμένου αυτή να το αξιολογήσει και στη συνέχεια να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με τον πιο θετικό τρόπο».

Φιλικά
Πάνος Μπεγλίτης


NEWSLETTER