Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 17:08

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τα πυρηνελαιουργεία 

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τα πυρηνελαιουργεία 

«Η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι σταθερά με τους πυρηνελαιουργούς της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, σε βάρος των κατοίκων της περιοχής».

Αυτό σημειώνει ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Γόντικας, με αφορμή την προχθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο.

Ο κ. Γόντικας παρατηρεί πως «τώρα που οι μετρήσεις από το "Δημόκριτο" και άλλα εργαστήρια πιστοποιούν τεράστιες υπερβάσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα των ρυπαντικών παραγόντων, αντί να πάρουν μέτρα, εισηγήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ ένα ευχολόγιο για να το απευθύνουν στην κυβέρνηση». Και επικρίνοντας την περιφερειακή αρχή αναφέρει χαρακτηριστικά για τη συνεδρίαση: 

«Οι πυρηνελαιουργοί αντέδρασαν ακόμη και στο ευχολόγιο, και η διοίκηση της Περιφέρειας με πρωταγωνιστή τον κ. Τατούλη έσπευσε με εκφυλιστικές διαδικασίες να συμμορφωθεί. Ο περιφερειάρχης ήρθε στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ μόνο για το θέμα των πυρηνελαιουργείων, και μάλιστα πριν από το τέλος της συζήτησης έκανε στους συνήθεις 14 πιστούς του πρόταση που απηχούσε τις θέσεις των πυρηνελαιουργών και αποχώρησε. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ σε ρόλο Βεληγκέκα έδωσε απεριόριστα το χρόνο στον εκπρόσωπο των πυρηνελαιουργών και δεν άφησε τους επιστήμονες υπηρεσιακούς παράγοντες να ενημερώσουν σωστά το Συμβούλιο. Η κ. Νικολάκου δεν έκανε μόνο βολικές ερωτήσεις στον κύριο εκπρόσωπο, αλλά διέκοπτε τους πάντες, κυρίως τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όταν έκρινε ότι δεν πρέπει να ακουστούν ορισμένα πράγματα».