Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 19:34

Αντίδραση Πατσαρίνου για τις συλλήψεις για τους πλειστηριασμούς στο Αργος

Αντίδραση Πατσαρίνου για τις συλλήψεις για τους πλειστηριασμούς στο Αργος

Την έντονη αντίδρασή του στις διώξεις 19 πολιτών - μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων, εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Νίκος Πατσαρίνος. Και ζητεί “να μην ισχύσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία και περιουσία”.

Ειδικότερα, ζητεί “οι συλλήψεις 19 αγωνιστών με την κατηγορία της παρακώλυσης συναγωνισμού στο Αργος, να μην αποτελέσουν το προοίμιο της στάσης των διωκτικών αρχών στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων” και σημειώνει: “Ο απίθανος και ετεροχρονισμένος τρόπος που έγιναν οι συλλήψεις, έχουν εξοργίσει τους πολίτες της Αργολίδας, γιατί οι διωκόμενοι ειρηνικά διαμαρτύρονταν συντασσόμενοι με την οργανωμένη κοινωνία στην περιοχή που έχει πάρει σαφή αρνητική θέση για τους πλειστηριασμούς. Η πλειοψηφία των εμπορικών, επιστημονικών, εκπαιδευτικών φορέων, αλλά και ομόφωνα ο Δήμος Ναυπλιέων έχουν αποφασίσει την αντίθεση τους στη διεξαγωγή πλειστηριασμών που αφορούν λαϊκές περιουσίες”.

Καταλήγοντας, ο Ν. Πατσαρίνος ζητεί “να μην προχωρήσουν οι διώξεις των 19 κατοίκων της Αργολίδας, να σταματήσει η δικαστική διαδικασία, γιατί αποτελεί ζήτημα υπόληψης για τη δικαιοσύνη. Να μην ισχύσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία και περιουσία”.