Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 15:46

Επίθεση κατά πάντων από Γούργαρη για ΣΔΙΤ

Γράφτηκε από την
Επίθεση κατά πάντων από Γούργαρη για ΣΔΙΤ

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Βαγγέλης Γούργαρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, “για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ”.

“Η διοίκηση της Περιφέρειας επιδιώκει να πάρει μια ακόμη καθοριστική, ίσως την καθοριστικότερη, απόφαση για να ολοκληρωθεί το έγκλημα της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο”, παρατήρησε ο κ. Γούργαρης. 

Επέκρινε αρχικά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους, που “αποφάσισαν ν’ αναθέσουν τα πάντα στον ανάδοχο του διαγωνισμού” και υπενθύμισε πως “το Γενάρη του 2014 η πλειοψηφία του Περιφερειακού με τη βοήθεια των ΜΑΤ ψήφισε την ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ, που εκτίνασσε πάνω από 150 ευρώ το κόστος για κάθε τόνο απορριμμάτων, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να παραποιήσουν, να παραχαράξουν και ουσιαστικά να πλαστογραφήσουν την εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως “συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι” και αναφερόμενος στη σύσκεψη στο Μαξίμου, στις αρχές Απρίλη, είπε ότι “σ’ αυτή τη συζήτηση υπήρξε κοινή βούληση κυβέρνησης, Περιφέρειας και ΦοΔΣΑ, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπογραφεί η σύμβαση της ΣΔΙΤ”.

Εκανε λόγο για πρόθυμη πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΦοΔΣΑ και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Από αυτή τη συνεδρίαση απουσίαζαν ορκισμένοι διαφωνούντες με τη ΣΔΙΤ, άλλοι ήταν εκεί και αποχώρησαν, ψήφισαν υπέρ της προγραμματικής σύμβασης ακόμη και εκπρόσωποι δήμων, όπως ο κ. Τσιριγώτης πασόκος από το Δήμο Μεγαλόπολης και ο κ. Αργειτάκος ΝΔ από το Δήμο Σπάρτης, παρότι είχαν ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων κατά της ΣΔΙΤ”.

Επικρίνοντας δημάρχους, ο κ. Γούργαρης παρατήρησε “ας μην ψάχνουν κάποιοι δήμαρχοι μικρών και απομακρυσμένων δήμων να δικαιολογήσουν τη στάση τους που υπερψήφισαν την προγραμματική σύμβαση, επειδή θα φτιαχτούν κάποιοι επί πλέον σταθμοί μεταφόρτωσης που μπορεί να είναι στην περιοχή τους, γιατί δεν θα γλιτώσουν τις ρήτρες ποσότητας - ποιότητας και τα μεταφορικά μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ”. 

Καταλήγοντας, είπε ότι “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δώσει θετική ψήφο σε μια προγραμματική σύμβαση, που θα καταδικάσει σε βαρύ περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου, κυριολεκτικά να τους βάλει θηλιά στο λαιμό” και απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους περιφερειακούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ, τους υπενθύμισε ότι “εδώ και πολύ καιρό δεν είστε μόνο συνένοχοι επειδή προσθέτετε και τις δικές σας ψήφους σε καταστροφικές αποφάσεις. Εχετε την κύρια ευθύνη γιατί εσείς είστε η βάση και πάνω σε σας συγκεντρώνεται ο πολυπόθητος αριθμός 14 για εγκληματικές αποφάσεις, όπως έγινε με την απόφαση για το ξεπούλημα του Ανάβαλου και πολλές άλλες”.


NEWSLETTER