Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 15:32

Σύσκεψη στην Κορινθία  για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σχετικά με την εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές του νομού.

Συμμετείχαν η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Σωτήρης Δαμασκηνός, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλειος Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου Νικόλαος Καμπάς, διευθυντές τμημάτων του νοσοκομείου και κέντρων υγείας της Κορινθίας και άλλοι.

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης καθώς και το επίκαιρο θέμα των εμβολιασμών σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως οι Ρομά.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Παναγιωτοπούλου ανέφερε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ με την αρωγή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχώρησε σε σειρά εμβολιασμών Ρομά στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ το ίδιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σε περιοχές της Αργολίδας.