Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 17:28

Η “Μυθική Πελοπόννησος” ταξίδεψε στην Πολωνία

Γράφτηκε από την

Η “Μυθική Πελοπόννησος” ταξίδεψε στην Πολωνία για 3η χρονιά συμμετέχοντας στη “Grecka Panorama”, από την 1 έως τις 3 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία. 

Στη φετινή διοργάνωση τιμώμενος προορισμός ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έτυχε ιδιαίτερης προβολής. Το περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξένησε επιχειρηματίες από όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις με την ποικιλία των προσφερόμενων τουριστικών τους προϊόντων. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας, του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Τολού, καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου υποδέχθηκε εκπροσώπους της Περιφέρειας Μαζόβια της Πολωνίας. Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης του Πολωνού περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο, κατά την οποία συμφωνήθηκε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας των δυο Περιφερειών με θέμα την ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό εντός του 1ου εξαμήνου του 2018 θα υπάρξει υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του περιφερειάρχη της Μαζόβια.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας είχαν συνάντηση με το εμπορικό τμήμα της πρεσβείας στην Πολωνία καθώς και με Πολωνούς επιχειρηματίες, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν γαστρονομικές επιδείξεις με παραδοσιακές πελοποννησιακές συνταγές, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης έγιναν και γευσιγνωσίες του πελοποννησιακού ελαιόλαδου από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιόλαδου Καλαμάτας.