Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 22:28

Απέχει η Λυμπεροπούλου γιατί τη φιμώνει ο Τατούλης

Γράφτηκε από την

 

Για φίμωση καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή η σύμβουλος της μειοψηφίας - επικεφαλής της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική” Δήμητρα Λυμπεροπούλου, γιατί δεν απαντάει στις επερωτήσεις της.

Καταγγέλλει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “τη φίμωση που προσπαθεί να μας επιβάλει η περιφερειακή αρχή και σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα συμμετέχουμε στη σημερινή (χθεσινή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου”.

Συγκεκριμένα, η κ. Λυμπεροπούλου επισημαίνει πως “η περιφερειακή αρχή αρνείται πεισματικά να μας απαντήσει, είτε γραπτώς είτε προφορικώς σε επερωτήσεις που έχουμε καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αφορούν σημαντικά προβλήματα τον πολιτών της Πελοποννήσου. Οι επερωτήσεις είναι ένα από τα ελάχιστα θεσμικά δικαιώματα που δίνει ο Καλλικράτης στις μειοψηφίες για να εκπληρώσουν το δημοκρατικό τους ρόλο. Και ακόμα και αυτό προσπαθεί να μας το στερήσει η περιφερειακή αρχή”. 

Ενημερώνει ότι εκκρεμούν οι επερωτήσεις που αφορούν τον πολύπαθο δρόμο Βάλτα - Γαργαλιάνοι, τον προγραμματισμό ενεργειών της Περιφέρειας σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της αέριας ρύπανσης και για το “τι ενέργειες έχει ήδη κάνει ή προτίθεται να κάνει για να σταματήσει άμεσα η απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας, να προμηθευτούν οι υπηρεσίες με τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, ώστε να λειτουργούν άριστα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας και οι υπάλληλοι αυτών να εργάζονται με αξιοπρέπεια”.

Η κ. Λυμπεροπούλου παρατηρεί ότι “υπάρχει επερώτησή μας που εκκρεμεί από τις 23-12-2015 την υποβάλαμε ξανά στις 23-2-2016 και από τότε αγνοείται η τύχη της, και πολύ φοβόμαστε ότι αγνοείται και η αξιοπιστία της περιφερειακής αρχής”. 

Καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, σημειώνει: “Η περιφερειακή αρχή κάνει λάθος αν νομίζει ότι οι πολίτες της Πελοποννήσου τής έδωσαν την πλειοψηφία για να γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων της το δημοκρατικό της καθήκον. Να υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι το νέο ήθος και το ύφος της «περιφερειακής διακυβέρνησης» που υποστηρίζει η περιφερειακή αρχή, η οποία ομιλεί για αναπτυξιακές τράπεζες, για ειδικές οικονομικές ζώνες, για διαστημικές πύλες και κοσμοδρόμια, αλλά μάλλον δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την καθημερινότητα των πολιτών της Πελοποννήσου.  

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν μας πτοούν αυτές οι συμπεριφορές και θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή να προσπαθούμε να συμβάλουμε και εμείς από την πλευρά μας, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητα που πολίτη της Πελοποννήσου έστω λίγο καλύτερη”.