Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 10:07

Καλαμάτα: 12 προσφορές για τον κόμβο στο "Φωτεινή" (βίντεο)

Καλαμάτα: 12 προσφορές για τον κόμβο στο "Φωτεινή" (βίντεο)

 

Δώδεκα προσφορές υποβλήθηκαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη συμβολή των οδών Λακωνικής - Ναυαρίνου και της 1ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Η αποσφράγιση των προσφορών έχει οριστεί στις 9 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί. 

Πρόκειται για τον πρώτο ηλεκτρονικό διαγωνισμό που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 4 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη ανέφερε ότι η δημοπρασία του σημαντικού έργου καθυστέρησε, λόγω της αλλαγής της διαδικασίας των δημοπρατήσεων και της εφαρμογής των ηλεκτρονικών διαγωνισμών. 

Η κ. Αλειφέρη είπε ότι πρόκειται για ένα έργο σημαντικό για την καλή εικόνα και για τον τουρισμό της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, καθώς και για την ασφάλεια στην κυκλοφορία. Με την ευκαιρία σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσει και το έργο του δρόμου Καλαμάτα - Κιτριές, τουλάχιστον έως τη Μικρή Μαντίνεια που μελετητικά είναι πιο ώριμο και τεχνικά πιο εύκολο να υλοποιηθεί. Επεσήμανε πως η μελέτη του έργου ταυτίζεται με την πολεοδομική μελέτη της Βέργας, πράγμα που διευκολύνει την υλοποίηση της βελτίωσης του δρόμου.

Γ.Σ.