Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2012 17:15

Συγκρότηση Κρατικών Λιμενικών Ταμείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Γράφτηκε από την

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προχωρά από σήμερα και εντός του πρώτου 15νθήμερου του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρώσει τη συγκρότηση των Κρατικών Λιμενικών Ταμείων που η θητεία των Διοικήσεών τους έληξε στις 31/12/2011.
Παρακαλούνται οι φορείς που βάσει του νομοθετικού πλαισίου οφείλουν να υποβάλουν πρόταση εκπροσώπησής τους και που έγκαιρα, επανειλημμένως και εγγράφως έχουν ενημερωθεί να ανταποκριθούν άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση και προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των Ταμείων θα κάνουμε χρήση του Ν. 2690/1999 που μας δίνει τη δυνατότητα να συγκροτήσουμε τις διοικήσεις χωρίς τη δική τους εκπροσώπηση.
Επίσης, επειδή το τελευταίο διάστημα σε πολλούς Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γίνεται λόγος για την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, κάνουμε δημοσίως σαφές ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκφράζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης, είναι υπέρ της δημιουργίας και λειτουργίας τους. Αυτό θα πρέπει να γίνει συγκροτημένα και μέσα στο προβλεπόμενο νομικό πλαίσιο. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα έχει σειρά επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία και μέσα στον Ιανουάριο θα συγκαλέσει συσκέψεις με τις αρχές των Δήμων που βρίσκονται στα όρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να προωθήσει από κοινού τη συγκρότηση και λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


NEWSLETTER