Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 16:44

Κοπή πίτας στην Π.Ε. Μεσσηνίας: Ζητούν προσλήψεις γιατί αυξήθηκε η... γραφειοκρατία

Κοπή πίτας στην Π.Ε. Μεσσηνίας: Ζητούν προσλήψεις γιατί αυξήθηκε η... γραφειοκρατία

Οι νέες τεχνολογίες μπαίνουν στην καθημερινότητα των υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας, με γνώμονα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που θα πρέπει να υπηρετούν ευσυνείδητα:

Αυτό το μήνυμα πέρασαν χθες προς τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης όσο και η χωρική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη στις ομιλίες τους, στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας των εργαζομένων. Οι ομιλητές στην εκδήλωση έκαναν αναφορές και στην επικείμενη μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”, που θεωρούν αναγκαία αλλά προς το παρόν παραμένει ένα... μυστήριο για το τι θα περιέχει.

Στην εναρκτήρια ομιλία και το καλωσόρισμα, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη έθεσε τους στόχους της νέας χρονιάς και προέτρεψε τους υπαλλήλους να είναι δεκτικοί στις αλλαγές στα καθήκοντά τους, γιατί έτσι αποκτούν περισσότερη πείρα και γίνονται γνώστες νέων αντικειμένων. Παράλληλα προανήγγειλε χωροταξικές ανακατατάξεις υπηρεσιών και είπε ότι αναμένονται νέες ψηφιακές εφαρμογές, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των υπαλλήλων προς το καλύτερο, αλλά και οι πολίτες θα έχουν καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση.

Ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, αντιδρώντας στο αίτημα του προέδρου των εργαζομένων Θανάση Αθανασόπουλου, ο οποίος νωρίτερα ζητούσε νέες προσλήψεις γιατί... έχει αυξηθεί η γραφειοκρατία και έχει μειωθεί κατά 40% το προσωπικό. Ο Π. Τατούλης πάντως τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και να αφήσουν τους λαϊκισμούς οι διάφοροι, οι οποίοι μιλάνε για ανάγκη διορισμών. Εξάλλου, οι νέες τεχνολογίες που εξαπλώνονται και ειδικά η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής, θα απαλλάξει τους υπαλλήλους από επιπλέον καθήκοντα, κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά τους. Επίσης, σημείωσε ότι η εμπειρία των υπαλλήλων στην υπηρεσία όπου δουλεύουν επί χρόνια, τους δίνει τη γνώση να εξυπηρετούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τον πολίτη, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι αναφορές περί αυξημένης γραφειοκρατίας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν από πλευράς περιφερειακής αρχής, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της αποκέντρωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, την καλύτερη στελέχωσή τους και την αναβάθμιση του εξοπλισμού τους, καθώς και την ανάγκη να δοθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και ελευθερία κινήσεων στους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ν.Κ.