Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 00:46

Περιφερειακό Συμβούλιο: Συζήτηση για πυρηνελαιουργεία στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Περιφερειακό Συμβούλιο: Συζήτηση για  πυρηνελαιουργεία στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά

Το θέμα των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης έχει ζητήσει με έγγραφά του, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την άμεση παύση της λειτουργίας των δύο πυρηνελαιουργείων της περιοχής, τονίζοντας ότι η λειτουργία τους προκαλεί «συστηματική και διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και προσβολή της δημόσιας υγείας».

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται για μια ακόμα φορά το θέμα της ενίσχυσης της κίνησης του αεροδρομίου Καλαμάτας και η συζήτηση «Ενας χρόνος "Καλλικράτης"» σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων.

Ακόμα, αναμένεται να συζητηθούν: Οι θέσεις επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης». Η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας για την υλοποίηση του έργου «Κέντρο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων», το οποίο θα λειτουργήσει στο κτήριο του παλιού Γυμνασίου Λεωνιδίου. Οι επερωτήσεις του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Πετράκου σχετικά με τη γέφυρα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Κόρινθο και την ανάκληση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη μονάδα παραγωγής βιοαερίου στη θέση "Μπέρμπερη" του πρώην Δήμου Μαντινείας.