Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 21:31

Επίθεση Δράκου σε Τατούλη με στόχο την συσπείρωση

Γράφτηκε από την

Επίθεση στον Πέτρο Τατούλη εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.
«Γυρίζουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που προσπαθούν μήνες τώρα να εκβιάσουν την ψήφο μας, χωρίς πρόταση, χωρίς διάλογο, φυγομαχώντας μάλιστα από όλες τις προγραμματισμένες συζητήσεις», είπε ο κ. Δράκος και ανέφερε: «Κάποιοι πιστεύουν ότι θα σας ξεγελάσουν και θα υφαρπάξουν την ψήφο σας την Κυριακή, για να την εξαργυρώσουν με κάποιο αξίωμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, στη νομή της εξουσίας. Είναι πολιτικοί που υψώνουν κάθε φορά άλλη σημαία ευκαιρίας. Αυτοί που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν όσα χρώματα και όσες ιδέες τους χρειάζονται και τους εξυπηρετούν για να πετύχουν το σκοπό τους. Και να προσθέσουν και μια ακόμα αργομισθία στο ενεργητικό τους. Απαντούν μ’ ένα θρασύ "μαζί τα φάγαμε" και ένα άνετο "έτσι λέει το μνημόνιο"... στις δικές μας αγωνίες για το μισθό, τη σύνταξη, το λάδι, τα κρασιά μας, τον τουρισμό, την ανάπτυξη, το περιβάλλον».
Ο επικεφαλής της "Δυνατής Πελοποννήσου" εκτίμησε ότι θα αναδειχθεί πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπενθύμισε πως οι Μεσσήνιοι τον εξέλεξαν με μεγάλη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή νομάρχη και υποστήριξε: «Δημιουργούμε και σφυρηλατούμε περιφερειακή συνείδηση σε όλο το λαό μας με καθαρές θέσεις, υπερβαίνοντας διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και ανούσιες αντιθέσεις όπως πάντα. Αφήνοντας πίσω μας το θλιβερό παρόν το οποίο δημιουργεί η πολιτική του μνημονίου, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μέλλον μας. Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι το αύριο που αξίζει να έχει η Πελοπόννησος».
Ο κ. Δράκος υπερασπίστηκε και εκθείασε το έργο που έχει κάνει στο νομό, λέγοντας: «Στο κάτω κάτω είναι το δικό μας έργο, αυτό που έχει γίνει τόσα χρόνια στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο ολάκερη, που προσπαθούν μάταια να απαξιώσουν οι αντίπαλοί μας, με τα ψεύτικα λόγια, με τις βολικές και νεφελώδεις αοριστολογίες, που τις βαφτίζουν πρόγραμμα. Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουμε πετύχει να φτάσουμε κοντά και στον πιο απομακρυσμένο κάτοικο αυτού του νομού. Δημιουργήσαμε έργο πετυχημένο, έργο πνοής από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ακόμα και εκεί που η πολιτική χρόνια τώρα δεν τα έχει καταφέρει». Και αναφέρθηκε στους δρόμους που φτιάχθηκαν και συντηρήθηκαν, στα έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού, στα εγγειοβελτιωτικά, στα έργα προβολής των τοπικών προϊόντων, στη στήριξη της κατασκευής της ΠΟΤΑ, στην προβολή του νομού, «στη μεγάλη υπόθεση της σχολικής στέγης, με 200 νέες σχολικές αίθουσες, που δόθηκαν σε χρήση», σε έργα λιμένων σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία, Πύλο, σε αντιπλημμυρικά έργα.

"ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"

Παρατήρησε ότι «η "Δυνατή Πελοπόννησος" προχωράει μπροστά με ομάδα έμπειρη και δοκιμασμένη, που θα πει αλήθειες και θα είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά, δημιουργικά, αποφασιστικά και με πρόγραμμα ανάπτυξης και προοπτικής για τη Δυνατή Πελοπόννησο».
Και παρουσιάζοντας μέρος του προγράμματός του είπε: «Σχεδιάζουμε καινοτομίες για την αγροτική μας οικονομία και για όλη την Πελοπόννησο: Περιφερειακό Σήμα Ποιότητας και Πιστοποίησης για τα προϊόντα μας. Δημιουργία του Πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών. Δημοπρατήρια Προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες. Δημιουργία Οργανισμού Προβολής-Διαφήμισης-Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και το διαφημίζουμε στα πέρατα του κόσμου. Διαφημίσαμε και θα διαφημίσουμε τη Μεσσηνία στα πέρατα της οικουμένης. Δίνουμε στην Πελοπόννησο μια ενιαία ξεχωριστή διεθνή ταυτότητα. Προστατεύουμε, αναδεικνύουμε τα μνημεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους διεκδικώντας συνεχώς παρεμβάσεις, έργα και προβολή. Επιπλέον, ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, ειδικά στη μεταποίηση, με άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ κι άλλων ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων και καθιερώνοντας τη σταθερότητα στις πράξεις της διοίκησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Ετσι θα προσελκύσουμε ανάπτυξη και από τον ιδιωτικό τομέα».

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Για τη Μεσσηνία είπε ότι «διεκδικούμε: Ολοκλήρωση των εργασιών του Φιλιατρινού φράγματος με κατασκευή δικτύων διανομής. Ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευή του Μιναγιώτικου φράγματος. Εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Παμίσου. Εδώ στη Μεσσηνία προτάσσουμε τους δρόμους Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Σουληνάρι - Κορυφάσιο, Ριζόμυλος - Κορώνη, Ριζόμυλος - Καλαμάτα, Λάμπαινα- Αρχαία Μεσσήνη, Καλαμάτα- Αρεόπολη. Διεκδικούμε τη συνεχή αναβάθμιση υποδομών και λειτουργικότητας του αεροδρομίου Καλαμάτας. Δεν απεμπολούμε, διεκδικούμε τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου. Επιδιώκουμε συνεχείς βελτιώσεις υποδομών και στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αλλά και στα Κ.Υ. του νομού μας. Επιδιώκουμε την κατασκευή Κ.Υ. στην Ανατολική Πυλία. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις διαθέσιμες υποδομές παιδείας, τα σχολειά και τα πανεπιστήμιά μας. Με συγκεκριμένο ώριμο πρόγραμμα, με κατασκευές ήδη σε Φιλιατρά και Καλαμάτα και προγραμματισμό με ωριμότητα μελετών και οικοπέδων σε Κορώνη, Γαργαλιάνους και αλλού».
Ο κ. Δράκος ανέφερε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να λυθεί οριστικά και το θέμα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Θα προχωρήσουμε σε οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση, αποτελεί προσωπική μου δέσμευση και όλων των συνεργατών μου. Αυτό το μεγάλο θέμα προσβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Δεν το έλυσε η κεντρική εξουσία. Το λύνει η "Δυνατή Πελοπόννησος"».
Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη διαμόρφωση ενιαίου χωρικού προτύπου που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία και πρόσθεσε:
«Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου σε Περιφέρεια έρευνας και τεχνολογίας θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της και οι νέοι μας θα γίνονται καλύτεροι χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τον τόπο τους. Εμείς μιλάμε με έργα για τη Δυνατή Πελοπόννησο, όταν οι άλλοι με νεφελώματα συσκοτίζουν την πραγματικότητα γιατί δεν έχουν πρόγραμμα, δεν έχουν όραμα».