Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 17:55

Ψήφισμα για "σεξιστική και ρατσιστική" συμπεριφορά του Περική Μαντά αναστάτωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον

 

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με ψήφισμά του καταδίκασε τη “σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά” του περιφερειακού συμβούλου Περικλή Μαντά σε βάρος της αντιπεριφερειάρχη Αντωνίας Μπούζα.

Η πρόταση ψηφίστηκε από όλους τους παρόντες συμβούλους της πλειοψηφίας και το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Περικλή Μενούνο. Η πρόταση ψηφίσματος υποβλήθηκε από την κ. Μπούζα και υιοθετήθηκε από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που στήριξε με δηλώσεις του το ψήφισμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης είπε ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό, ενώ υποστήριξε ότι η στάση του κ. Μαντά θίγει την ποιότητα της δημοκρατίας. Ζήτησε από το Σώμα να “προστατέψει την έννομη τάξη γιατί αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα”.

Ο κ. Μαντάς είπε ότι τη σχέση του και τις απόψεις του για τις γυναίκες τις ξέρει η κοινωνία. “Αν νομίζετε ότι οι ερμηνείες της κ. Μπούζα πρέπει να απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ντροπή” δήλωσε ο κ. Μαντάς αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος ζήτησε από την κ. Μπούζα να αποσύρει την καταγγελία ώστε να μην κλιμακωθεί η ένταση αλλά η έκκλησή του δεν έγινε δεκτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα ζήτησε το λόγο η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη αλλά δεν της δόθηκε από τον πρόεδρο του Σώματος Ηλία Στρατηγάκο.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις αναφορές του περιφερειακού συμβούλου κ. Μαντά Περικλή, που αφορούν την αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνία Μπούζα. Οι συγκεκριμένες φράσεις, που εκφράστηκαν και αναφέρονται σε "έμμισθα πολιτικά φουστάνια παντός είδους" δεν προσβάλλουν προσωπικά την αντιπεριφερειάρχη, αλλά όλες τις γυναίκες, που ασχολούνται με την πολιτική και βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Καταγγέλλουμε αυτές τις ακραίες, απαράδεκτες και σεξιστικές απόψεις, που προσβάλλουν τις γυναίκες, που ασχολούνται με τα κοινά και είναι πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς”.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΝΤΑ