Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 09:03

Προεκλογικό χρήμα θα μοιράσει ο Τατούλης: 2,5 εκ. για προβολή του σκουπιδοεργοστασίου!

Γράφτηκε από τον
Προεκλογικό χρήμα θα μοιράσει ο Τατούλης: 2,5 εκ. για προβολή του σκουπιδοεργοστασίου!

 

 

Ποσό 2,5 εκ. ευρώ θα μοιράσει προεκλογικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για την προβολή του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων, συνολικού κόστους 69,6 εκ. ευρώ.

Την εξαγγελία αυτή έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τα χρήματα θα διατεθούν με διαφάνεια απευθείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή χωρίς να αναρτηθούν οι δαπάνες στη "Διαύγεια" μέσω της "Πελοπόννησος Α.Ε." ή άλλης ανώνυμης εταιρείας. Η κ. Νικολάκου ενημέρωσε ότι η συζήτηση του θέματος για τη χρηματοδότηση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Σώματος και κάλεσε τους περιφερειακούς συμβούλους να μελετήσουν τη σχετική εισήγηση που διανεμήθηκε προχθές. Η τετρασέλιδη εισήγηση όμως πέρα από γενικόλογες αναφορές και τις σχετικές παραπομπές σε υπουργικές αποφάσεις και ΦΕΚ δεν αναφέρει τίποτα παραπάνω από την πρόταση για τη λήψη απόφασης για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Ουσιαστικά η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχθές φρόντισε να στείλει μήνυμα στην αγορά των περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι προεκλογικά θα διατεθούν 2,5 εκ. ευρώ για την προβολή του έργου της διαχείρισης των σκουπιδιών. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η πρόβλεψη για την προβολή του έργου υπήρχε στα τεύχη δημοπράτησής του και είναι η προβλεπόμενη από το νόμο.

Αναλυτικά η προφορική εισήγηση της κ. Νικολάκου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

“Είναι ένα θέμα το οποίο αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είμαι στη διάθεση όλων να μπει εκτός (σ.σ. ημερήσιας διάταξης) και να δούμε τις εξελίξεις. Ομως με εντολή του περιφερειάρχη αναλαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία να δοθεί σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου μια εισήγηση, η οποία αφορά το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, το γνωστό σε όλους μας έργο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για εμάς το μεγαλύτερο έργο στη επικράτεια, πόσο μάλλον για την Πελοπόννησο . Εδώ λοιπόν έχουμε μια εισήγηση που μιλάει για την πρότασή μας και την ένταξη του έργου στη συγκεκριμένη πρόσκληση αντί του ποσού των 69,6 εκ. ευρώ. Είναι το θέμα κατεπείγον, περίπου 2 εκ. ευρώ θα δοθούν για τη δημοσιότητα του έργου (σ.σ. 2,5 εκ. την διόρθωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκος). Ενα μεγάλο πόσο για την υλοποίηση της δημοσιότητας, κάτι το οποίο πρέπει να γίνει άμεσα ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να είναι κοινωνοί και πρεσβευτές αυτού του πολύ σημαντικού έργου, το οποίο θα αλλάξει τη ζωή τους, θα αλλάξει την καθημερινότητά τους μιας και πρόκειται για ένα έργο που περνά την Πελοπόννησο σε μια νέα αειφόρο σύγχρονη ευρωπαϊκή εποχή. Θα δώσουμε από σήμερα την εισήγηση. Δεν θέλω κανένας συνάδελφος να λέει δεν είδα, δεν ξέρω, δεν πρόλαβα να διαβάσω. Αναλαμβάνουμε λοιπόν αυτή την πρωτοβουλία, με εντολή του περιφερειάρχη να δοθεί από σήμερα η εισήγηση προκειμένου να γίνει κατανοητή από όλους τους συναδέλφους και παρακαλώ θερμά στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το συντομότερο δυνατόν να γίνει αυτή η συζήτηση”.

Διαβάστε την εισήγηση που διανεμήθηκε στους περιφερειακούς συμβούλους ΕΔΩ

Θ.Λ.


NEWSLETTER