Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 19:45

Ευχές της Ντίας Τζανετέα για τη γιορτή της γυναίκας

Ευχές της Ντίας Τζανετέα για τη γιορτή της γυναίκας

Η «Ημέρα της Γυναίκας», αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, ως μάνας, συζύγου, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας.
Με αφορμή την επέτειο, οφείλουμε να αναδείξουμε στην πράξη όλα εκείνα που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναικεία παρουσία. Στις μέρες μας, η γυναίκα κατακτά όλο και πιο σημαντική θέση στο χώρο της εργασίας, της γνώσης και της κοινωνικής προσφοράς.
Μία κατάκτηση για την ανθρωπότητα, που πραγματώθηκε με σκληρούς αγώνες, κυρίως από τις γυναίκες.
Σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε η σύγχρονη γυναίκα δίνει καθημερινά με τόλμη και γενναιότητα τον προσωπικό της αγώνα.
Οι γυναίκες αποτελούν την περισσότερο πληττόμενη ομάδα του πληθυσμού από οικονομική κρίση, την ανεργία, τις απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Αποτελούν ακόμα ευπαθή ομάδα, ευάλωτη στις άτυπες μορφές απασχόλησης, την ανασφάλιστη εργασία, την εκμετάλλευση αλλά και τη βία.
Φέτος ο εορτασμός της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας βρίσκει τις Ελληνίδες, περισσότερο προβληματισμένες από ποτέ.
Ευθύνη όλων είναι να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των γυναικών στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τις εργαζόμενες μητέρες, πέρα από προκαταλήψεις, παραδοσιακές αντιλήψεις και δομές, που βάζουν στο περιθώριο ένα ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας. Ο καθένας από τη θέση του, πρέπει να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της γυναίκας, στην αύξηση του ελεύθερου χρόνου της, στις ίσες ευκαιρίες στην εργασία και στην αντιμετώπιση των διαφόρων ιδιαίτερων προβλημάτων της, ενισχύοντας τη θέση και το ρόλο της σε όλους τους τομείς.
Η δυναμική παρουσία των Γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, δεν είναι μόνο αναφαίρετο δικαίωμά τους. Αποτελεί συνθήκη αναγκαία και απαραίτητη, για μια κοινωνία δημοκρατική, με προοπτική ανάπτυξης και ελπίδα για το μέλλον.
Εύχομαι σε  όλες τις γυναίκες  χρόνια πολλά, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.  

Από το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη