Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 13:08

Ατμόσφαιρα... ροκ στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Οι “τατούλιγκανς” και τα “βαρίδια”

Γράφτηκε από τον

 

Σκληρό ροκ στα όρια του... πανκ συνεχίζει να παίζει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με στόχο αφενός να συσπειρώσει τους "τατούλιγκανς" (σύμφωνα με τον αυτοπροσδιορισμό του περιφερειακού συμβούλου Φάνη Στεφανόπουλου) και αφετέρου να ωθήσει σε παραίτηση τους συμβούλους-"βαρίδια" (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του ίδιου του κ. Τατούλη), που δεν θα τον ακολουθήσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση επειδή θα στηρίξουν τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών και κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του ομιλίας για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Π. Τατούλης από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου έθεσε über alles την παράταξη των "τατούλιγκανς" και ταυτόχρονα τα έβαλε για ακόμα μια φορά με... ολόκληρο το πολιτικό σύμπαν. Με βαρείς χαρακτηρισμούς επιτέθηκε δε στον επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκο Γόντικα, τον οποίο αποκάλεσε μεταξύ άλλων "ρουφιάνο" και "κουκουλοφόρο κομμουνιστή".

 

ΤΑ "ΒΑΡΙΔΙΑ"

Τη τιμητική τους πάντως στην προχθεσινή ομιλία του κ. Τατούλη είχαν τα... βαρίδια. Ετσι αποκάλεσε πολλάκις ο κ. Τατούλης όσους έχουν εγκαταλείψει την παράταξή του, ουσιαστικά ή και τυπικά, από το 2010 μέχρι σήμερα. Προφανώς ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αισθάνεται όμηρος των συμβούλων της παράταξής του που θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου με άλλους συνδυασμούς, και γι' αυτό θέλει να τους ωθήσει σε παραίτηση ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του.

Στην άλλη πλευρά, οι γαλάζιοι και πράσινοι σύμβουλοι που έχουν εγκαταλείψει ουσιαστικά αλλά όχι τυπικά την παράταξη Τατούλη φαίνεται ότι αναζητούν μια αξιόλογη αφορμή για να αποσύρουν την στήριξή τους, ώστε να μη δώσουν στην περιφερειακή αρχή την ευκαιρία να αυτοχαρακτηριστεί θύμα κομματικών συνωμοσιών και αποστασίας.

Μιώντας λοιπόν για τα... βαρίδια ο κ. Τατούλης είπε:

«Τους αφήνουμε πίσω στο παρελθόν. Tους αφήνουμε πίσω σαν βαρίδια, γιατί τα βαρίδια ποτέ δεν πρόκειται να πάνε μπροστά. Γιατί τα βαρίδια σκέφτονται μόνο τη δική τους ζωή. Γιατί τα βαρίδια σκέφτονται μόνο τη δική τους ιστοριούλα. Γιατί τα βαρίδια δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόοδο και δεν συνέβαλαν στην κοινωνική πρόοδο ποτέ. Γιατί τα βαρίδια σε όλες τις εξελίξεις της πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας αυτού του τόπου μείνανε σημαδεμένα ως βαρίδια, ως εντολοδόχα βαρίδια. Αυτό νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους όσους σκέφτονται το μέλλον αυτού του τόπου, για όλους όσους σκέφτονται τη δημοκρατία και την λειτουργία της δημοκρατίας στη χωρά μας. Για όλους όσους σκέφτονται με σοβαρότητα ότι αυτός ο τόπος, αυτή την κοινωνία θα πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να προχωρήσει μπροστά».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η παράταξή του θα ενισχυθεί στις εκλογές του Μαΐου και "στόλισε" ξανά τα... βαρίδια:

«Στις εκλογές αυτές οι πολίτες θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη δική μας την παράταξη, γιατί αποτελεί συνέχεια των δικών τους προσδοκιών. Γιατί σε αυτές τις εκλογές η δική μας η παράταξη, που είναι συνέχεια της εντολής των πολιτών, θα βγει ακόμα πιο ενισχυμένη. Γιατί όταν οι πολίτες καταλαβαίνουν τον κίνδυνο, τότε ξεπερνούν τις φοβίες τους. Ξεπερνούν όλα αυτά τα δεδομένα που θεωρούνται σίγουρα, και κάνουν το άλμα τους. Και κάνουν το βήμα τους. Ημασταν ανεξάρτητοι το 2010. Ημασταν ανεξάρτητοι το 2014. Είμαστε ανεξάρτητοι το 2019. Τα βαρίδια που φορτωθήκαμε τα ξεφόρτωσε η κοινωνία. Η κοινωνία τα απάλλαξε. Η κοινωνία μας απάλλαξε από αυτά τα βαρίδια. Τα βαρίδια που φορτωθήκαμε το '14, η ίδια η κοινωνία θα τα στείλει πάλι εκεί στο σπίτι τους. Εκεί στην ασυνέπειά τους, στην αμετροέπειά τους, στη μιζέρια τους και πάνω από όλα στην περιφρόνηση της εντολής των πολιτών, της κοινωνίας και του λαού. Οι πολίτες δεν τους επέλεξαν για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια. Οι πολίτες δεν τους επέλεξαν για να κουβαλάνε και να σέρνουν την προσωπική τους διαχρονική μιζέρια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τατούλης είπε: «Υπήρξε πρόσωπο δικό μας που τα εγκατέλειψε όσα υποστήριζε στο παρελθόν για να κερδίσει το χρίσμα της υποψηφίας βουλευτή. Αυτό είναι ντροπή. Είναι ντροπή να συμβαίνουν σήμερα».

 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΓΟΝΤΙΚΑ

Φυσικά ο κ. Τατούλης δεν άφησε ούτε αυτή τη φορά "αστόλιστα" τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αν και ομολογουμένως προχθές δεν τους αφιέρωσε τον συνήθη χρόνο:

«Μην ανησυχούν οι εργολάβοι των μέσων ενημέρωσης για την πορεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μην ανησυχούν όλοι αυτοί που θέλουν να εκβιάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την κοινωνία και τους πολίτες, γιατί ξέρουν οι πολίτες ότι η παράταξη η δική μας δεν εκβιάστηκε ποτέ, δεν δέχτηκε ποτέ κανέναν εκβιασμό, γιατί εμείς ζούμε και υπάρχουμε. Γιατί έχουμε έναν ειδικό κώδικα εμπιστοσύνης με τους πολίτες».

Αντιθέτως, ο κ. Τατούλης επιτέθηκε προχθές με βαριές εκφράσεις κατά του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκου Γόντικα:

«Δεύτερο μήνυμα (σ.σ. το πρώτο το είχε στείλει στα... βαρίδια) που θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους πολιτικά συκοφάντες που δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν, παρά να γυρίζουν και να συκοφαντούν εν ονόματι κάποιου ιστορικού κόμματος, που αποτελούν αυτοί το μεγαλύτερο βαρίδι στην ιστορική του διαδρομή. Γιατί αυτός ο τόπος, αυτός ο λαός, δυο πράγματα δεν δέχτηκε ποτέ στην ύπαρξή τους. Τους ρουφιάνους και τους συκοφάντες. Τους προκαλώ ευθέως αυτούς να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους και να ανοίξουμε και εμείς εδώ τους δικούς μας λογαριασμούς. Αν έχουν ένα ίχνος εντιμότητας, τους προκαλώ μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ανοίξουμε αύριο μαζί τους λογαριασμούς μας. Και να τους ανοίξουμε αν θέλουν και στο πλαίσιο της ευρύτερης οικογένειάς μας. Για να ξεκαθαρίσει αυτή η βρομιά και η σαπίλα αυτών των συκοφαντών, που κάποτε ως φασίστες φορούσαν τη δική τους κουκούλα, σήμερα ως λεγόμενοι κομμουνιστές φοράνε τη μεγαλύτερη και τη χειρότερη κουκούλα.

Περιμένω μέχρι αύριο να ανοίξουμε τους λογαριασμούς μας για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους. Και σας προειδοποιώ ότι τα δικά μου οικογενειακά οικονομικά στοιχεία ελέγχονται εδώ και 30 χρόνια αυστηρά από όλες τις ελεγκτικές αρχές».

 

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ...ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ

Ο κ. Τατούλης αμφισβήτησε και την κυβερνητική βοήθεια, δηλώνοντας ότι «οι κυβερνήσεις δεν δίνουν» και ότι στην Πελοπόννησο όλα κατακτήθηκαν με κόπο, ιδρώτα και αγώνα:

«Ακούσα τον κ. Πατσαρίνο να μας λέει ότι η κυβέρνησή τους μας έδωσε. Μην το ξαναπείτε αυτό. Καμία κυβέρνηση, ούτε οι προηγούμενες ούτε η σημερινή δίνουν. Οτι εξασφαλίζουμε για το δημόσιο συμφέρον, για τους πολίτες μας και για την περιφέρειά μας την Πελοπόννησο είναι κατάκτηση με κόπο, ιδρώτα και αγώνα. Είναι το αποτέλεσμα μεν αφενός των εργασιών και της εργασίας των ολιγάνθρωπων υπηρεσιών μας, όπως πολύ σωστά τονίσατε όλοι, αλλά και της έξυπνης ιδέας που είχαμε να αναπτύξουμε δίπλα σε αυτές τις δομές την "Πελοπόννησος Α.Ε." που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική πρωτοβουλία που έχει παρθεί ποτέ και που σήμερα όλες οι περιφέρειες κινούνται στο μοντέλο του "Πελοπόννησος Α.Ε.».

 

ΠΕΤΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ... ΠΑΥΛΟΥ

Από τα βέλη του κ. Τατούλη δεν ξέφυγε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης: Τον κατηγόρησε ότι διεκδικεί την πατρότητα έργων που έχουν μελετήσει και θα υλοποιήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ("ξεχνώντας" βέβαια ότι αυτό το κάνει κατ' επανάληψη και ο ίδιος, εκδίδοντας ανακοινώσεις για τα έργα του Δήμου Καλαμάτας που έχουν μελετήσει οι δημοτικές υπηρεσίες):

«Είδα την ανακοίνωση από τις δομές της Υγείας που κάνοντας χρήση ενός εγγράφου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναφέρεται ότι τα κέντρα Υγείας τα οποία θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μας και θα κατασκευαστούν και θα υλοποιηθούν, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Αυτή είναι η υπηρεσία που προσφέρετε στο πελατειακό παλαιοκομμματικό κατεστημένο. Είναι έργα τα οποία τα μελέτησαν οι υπηρεσίες μας και η "Πελοπόννησος Α.Ε." και οι άλλες αναπτυξιακές μας εταιρείες. Είναι έργα τα οποία θα τα χρηματοδοτήσουμε μέσω τους προγράμματός μας και θα υλοποιήσουν οι υπηρεσίες μας» είπε ο Π. Τατούλης.