Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 10:08

Αγονα 57 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Μεσσηνία

Αγονα 57 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Μεσσηνία

 

Πενήντα επτά δρομολόγια που αφορούν τη μεταφορά 155 περίπου μαθητών της Μεσσηνίας παραμένουν άγονα, 2 μήνες και παραπάνω μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται ύστερα και από το διαγωνισμό της ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης της Περιφερειακής Ενότητας για τα 141 άγονα δρομολόγια του ηλεκτρονικού διαγωνισμού και την πρόσφατη απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Με την απόφαση αυτή κατακυρώθηκαν προσωρινά 83 δρομολόγια του διαγωνισμού της διαπραγμάτευσης, από τα οποία τα 11 πήρε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ (μεταφορά με λεωφορείο), 18 εταιρεία που έχουν συστήσει ιδιοκτήτες ταξί και τα υπόλοιπα ιδιοκτήτες ταξί. Αλλα 11 κατακυρώθηκαν προσωρινά με την προϋπόθεση ότι θα κατατεθούν - συμπληρωθούν τα ελλιπή - λανθασμένα δικαιολογητικά. Τα 4 πήρε εταιρεία ιδιοκτητών ταξί και τα άλλα 7 μεμονωμένοι ιδιοκτήτες.

Από τα 57 άγονα, τα 56 αφορούν μεταφορά με ταξί, από 1 μέχρι 4 μαθητές, κυρίως νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε αρκετά μέρη της Μεσσηνίας, καθώς και ένα με μικρό λεωφορείο με 15 μαθητές από Πολυθέα - Αετό και Αγιο Δημήτριο στο Δημοτικό Κοπανακίου.

Γ.Σ.