Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 09:09

Αγωνία Τατούλη για τις εξελίξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Γράφτηκε από τον
Αγωνία Τατούλη για τις εξελίξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Σε θέση μάχης έχουν τεθεί συμπολίτευση και αντιπολίτευση για τη σημερινή εξ αναβολής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας (απαιτείται η παρουσία 26 συμβούλων του 51μελούς Οργάνου), όταν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και οι γαλάζιοι σύμβουλοι που αποχώρησαν πρόσφατα από την παράταξη Τατούλη έστειλαν μήνυμα στην περιφερειακή αρχή για το τέλος της αυτοδυναμίας της.

Από τους 31 συμβούλους που εκλέχτηκαν με τη “Νέα Πελοπόννησο” έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ήδη -και θα είναι υποψήφιοι με τον Παναγιώτη Νίκα- οι Περικλής Μαντάς και Αγγελος Χρονάς (Μεσσηνίας), Χρήστος Αντωνόπουλος και Ελένη Παναγιωτοπούλου (Αργολίδα). Επίσης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι με το συνδυασμό του οι σύμβουλοι Αναστάσιος Τζανής (Αργολίδας), Παναγιώτης Καρράς και Γιάννης Τζεφεράκος (Λακωνίας) οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει όμως δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Στην ομάδα αναμένεται να συμμετέχει και ο σύμβουλος Αρκαδίας Γιάννης Κατσίρης που έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας - ενώ η κατάσταση στην Κορινθία αναμένεται να ξεκαθαρίσει όταν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και αν σε αυτήν την περίπτωση θα έχει στο ψηφοδέλτιό του τουλάχιστον δύο γαλάζιους περιφερειακούς συμβούλους.

Σε κάθε περίπτωση, οι σύμβουλοι που εμφανίζονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν μέχρι τέλους τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη δεν ξεπερνούν τους 23, ενώ ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στάση της περιφερειακής αρχής. Εννοείται ότι για τη λήψη αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι πλέον αναγκαία η ψήφιση των εισηγήσεων από συμβούλους της αντιπολίτευσης. Γι' αυτό η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να επιδιώξει τη σύναψη συμμαχιών έστω και αλά καρτ, προκειμένου να μπορέσει να διοικήσει μέχρι το τέλος της θητείας της. Σε αντίθετη περίπτωση, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν ο κ. Τατούλης συνεχίσει να συγκρούεται με όλους, ελπίζοντας να εξαργυρώσει στην κάλπη την πολεμική τακτική του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι σύμβουλοι που παραμένουν πιστοί στον κ. Τατούλη προέρχονται από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και ότι η απόλυτη ταύτισή τους με τη νυν περιφερειακή αρχή φέρνει σε δύσκολη θέση τον υποψήφιο περιφερειάρχη του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Μπουντρούκα.

Θ.Λ.


NEWSLETTER