Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 09:34

Καταγγελία Μάντα: «Ο Τατούλης απειλεί εταιρείες με λουκέτα»

Γράφτηκε από τον
Καταγγελία Μάντα: «Ο Τατούλης απειλεί εταιρείες με λουκέτα»

 

Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς καταγγέλλει ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επιχειρεί να βάλει λουκέτο στις μεσσηνιακές εταιρείες που δεν έχουν συντάξει ισολογισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά “σε καμία άλλη Περιφέρεια σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε αιρετή Περιφέρεια ή Νομαρχία έχει προχωρήσει σε λύση εταιρειών για τέτοιου είδους τυπικές παραβάσεις”. Παράλληλα ο κ. Μαντάς δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή του κ. Τατούλη προς την Οικονομική Επιτροπή.

Αναλυτικά η έγγραφη καταγγελία του κ. Μαντά έχει ως εξής: “Με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση του κ. Τατούλη καλούνται τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην προσεχή τους συνεδρίαση να ορίσουν πληρεξουσίους δικηγόρους, προκειμένου η Περιφέρεια να κινηθεί δικαστικά και να προχωρήσει στη λύση δεκάδων ανωνύμων εταιρειών στη Μεσσηνία (έπεται συνέχεια και στην Κορινθία), οι οποίες κατά κύριο λόγο δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς, ως όφειλαν, τα τελευταία χρόνια. Μια τυπική παράβαση, για την οποία ευθύνεται κυρίως η ένταση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες από ανταγωνίστριες εταιρείες, αντιλαμβανόμενοι ακόμη κι αυτοί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι απορίας άξιο ο ιδιαίτερος ζήλος που επιδεικνύει ο κ. Τατούλης με αυτή του την ενέργεια. Επί της ουσίας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών και εκατοντάδες εργαζόμενοι να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανίες, τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και άλλες κατηγορίες εταιρειών παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στη λίστα της ντροπής του κ. Τατούλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη Περιφέρεια σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε αιρετή Περιφέρεια ή Νομαρχία έχει προχωρήσει σε λύση εταιρειών για τέτοιου είδους τυπικές παραβάσεις.

Η σκοπιμότητα δε, αυτής της απόφασης του κ. Τατούλη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελέγχεται πολιτικά και ηθικά για τις εταιρείες που έχει «επιλέξει» να βάλει το προσωπικό του λουκέτο. Είναι η στιγμή που οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα Επιμελητήρια, οι επιχειρηματικές ενώσεις και οι επαγγελματικοί σύλλογοι οφείλουν να αντιδράσουν.

Η επιστολή του κ. Τατούλη στην Οικονομική Επιτροπή αναφέρει: «Υστερα από την ανωτέρω απόφασή σας, με την οποία αναβάλατε τη συζήτηση του θέματος για τον ορισμό δικηγόρου για τη λύση ανωνύμων εταιρειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ζητήσατε να τεκμηριωθεί η εισήγησή μας σχετικά με το λόγο καθυστέρησης της διαβίβασης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, σας γνωρίζουμε ότι ο λόγος της καθυστέρησης της διαβίβασης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή ήταν η διατύπωση επιφύλαξης από την τελική υπογράφουσα για το αν πέρα από το έννομο συμφέρον έχουμε και υποχρέωση να προχωρήσουμε στη λύση των ανωνύμων εταιρειών, κάτι το οποίο θα σήμαινε και οικονομική επιβάρυνση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με το υψηλό κόστος δικαστικών εξόδων»”.

Θ.Λ.


NEWSLETTER