Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 08:59

Ο δάκος και τα πυρηνελαιουργεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Ο δάκος και τα πυρηνελαιουργεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ερωτήσεις για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν από τον δάκο και τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων θα συζητηθούν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, η περιφερειακή αρχή θα επιχειρήσει να ξεπεράσει "αναίμακτα" το μικρό αριθμό ψήφων που διαθέτει (23-24 στο 51μελές Σώμα) μετά την ανεξαρτητοποίηση των περισσότερων "γαλάζιων" συμβούλων της "Νέας Πελοποννήσου". Στο απέναντι στρατόπεδο η αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία της δοθεί, προκειμένου να προκαλέσει μια ακόμα ρωγμή στην εικόνα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη της αναμέτρησης μεταξύ περιφερειακής αρχής και αντιπολίτευσης θα κριθεί για μια ακόμα φορά και από τους... απόντες περιφερειακούς συμβούλους. Συγκεκριμένα δεν είναι λίγοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις του Σώματος, ενώ ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που φεύγουν μόλις διαπιστωθεί η απαρτία. Ουσιαστικά οι απόντες σύμβουλοι με τη στάση τους αυτή εκμεταλλεύονται την ανοχή του προέδρου του Σώματος Ηλία Στρατηγάκου και απαξιώνουν το θεσμό.

Υπενθυμίζουμε ότι "Μέτρα στήριξης των ελαιοπαραγωγών από την δακοπροσβολή" ζητεί ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας, ενώ την ερώτηση για τη "Λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και τις ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου" έχει υποβάλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος.

Θ.Λ.


NEWSLETTER