Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 10:56

ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ - ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Συνοδεία αστυνομικών και αποδοκιμαζόμενος αποχώρησε από το Περιφερειακό ο Τατούλης (βίντεο)

 

Συνοδεία αστυνομικής δύναμης και αποδοκιμαζόμενος από τους κατοίκους της Μαντινείας, που τον εγκλώβισαν και δεν τον άφηναν να βγει από την αίθουσα, αποχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, το βράδυ της Δευτέρας από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η κατάσταση ήταν από νωρίς εκρηκτική, αλλά ξέφυγε από τον έλεγχο, όταν αποφασίστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση και να μη ληφθεί απόφαση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μονάδα βιοαερίου που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στη θέση "Μπέρμπερη". Την αφορμή για τη διακοπή την έδωσε το γεγονός ότι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν απειλητικά κατά του συμβούλου της πλειοψηφίας Φάνη Στεφανόπουλου, όταν νωρίτερα αποχωρούσε. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος μίλησε για χειροδικία σε βάρος του κ. Στεφανόπουλου, κατήγγειλε το γεγονός και διέκοψε τη συνεδρίαση για την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα. Με την εξέλιξη αυτή δεν ελήφθη απόφαση, που όπως φαινόταν, θα ήταν αρνητική για τη μελέτη και τη χωροθέτηση της μονάδας στη συγκεκριμένη περιοχή. Νωρίτερα, το Συμβούλιο είχε απορρίψει την πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη (για πρώτη φορά απορρίφθηκε πρόταση του περιφερειάρχη) να μην πάρει απόφαση το Σώμα και την ευθύνη να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Κατά της πρότασης ψήφισαν 16 σύμβουλοι (της μείζονος μειοψηφίας, οι 2 της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ο Θαν. Πετράκος και 4 Αρκάδες της πλειοψηφίας), την υπερψήφισαν 12, 2 δήλωσαν παρών - απών και 1 λευκό (ο Χαρ. Σκούρος της πλειοψηφίας από τη Λακωνία).

Μετά απ’ αυτή την ψηφοφορία η πλειοψηφία προσπάθησε να τρενάρει τη λήψη απόφασης για τη μελέτη και αφού έβλεπε ότι θα ήταν αρνητική, επιχείρησε την αναβολή, που την πέτυχε με αφορμή την επίθεση κατά Στεφανόπουλου. Να σημειωθεί, όμως, ότι μετά την επεισοδιακή αποχώρηση Τατούλη ο κ. Στεφανόπουλος στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου συζητούσε και ενημερωνόταν από τους κατοίκους της Μαντινείας σε φιλικό κλίμα, σα να μην είχε γίνει το παραμικρό.

Οι κάτοικοι που κατέκλυσαν την αίθουσα, εκπροσωπήθηκαν κι εξέφρασαν τις απόψεις τους κατά της μονάδας βιοαερίου, ενώ αποδοκίμαζαν και γιούχαραν κάθε διαφορετική άποψη. Κατά την επεισοδιακή αποχώρηση Τατούλη, οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την πόρτα, τον εγκλώβισαν και του ζητούσαν εξηγήσεις σε πολύ έντονο ύφος, ενώ κάποιος πέταξε ένα άδειο μπουκάλι με νερό. Φεύγοντας τον συνόδευσε αστυνομική δύναμη που είχε στο μεταξύ ξανακληθεί, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ κάτοικοι του έριξαν κροτίδες.

 

Πολυμέσα