Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 19:49

«Ακουσαν τον Μαντά να ζητά μαύρο χρήμα» κατέθεσαν ενόρκως Παπαφωτίου και Ρουμελιώτη

Γράφτηκε από την
«Ακουσαν τον Μαντά να ζητά μαύρο χρήμα» κατέθεσαν ενόρκως Παπαφωτίου και Ρουμελιώτη

Ο περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης κατέθεσαν ενόρκως ότι άκουσαν τον περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Μαντά να ζητάει από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να δώσει "μαύρο χρήμα" σε μέσο μαζικής ενημέρωσης:

Αυτό αναφέρεται στη μήνυση του κ. Μαντά κατά των δυο μαρτύρων υπεράσπισης του κ. Τατούλη, στην οποία τονίζεται ότι οι κατηγορούμενοι λένε ότι η συζήτηση για το μαύρο χρήμα έγινε το... Μάρτιο, χωρίς να προσδιορίζουν συγκεκριμένη ημερομηνία. Στη μήνυση του κ. Μαντά τονίζεται επίσης ότι ο κ. Τατούλης "θυμήθηκε" την υποτιθέμενη εκείνη συζήτηση του Μαρτίου το... Σεπετέμβριο.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μήνυση του Π. Μαντά ο Α. Παπαφωτίου κατέθεσε τα εξής:

«Ο πρώτος μηνυόμενος - εγκαλούμενος (σ.σ. ο κ. Παπαφωτίου) στην υπ. Αρ. 9/19 ένορκη κατάθεσή του, κατέθεσε ενόρκως ότι τα όσα δήλωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 24/9/2018 ο Πέτρος Τατούλης ήταν απόλυτα αληθή. Στη συνέχεια κατέθεσε ότι “την ημέρα εκείνη εντός του μηνός Μαρτίου του έτους 2018 βρισκόμουν στο γραφείο του Περιφερειάρχη καθώς είχαμε συνεργασία για κάποιο θέμα της Κορινθίας. Κάποια στιγμή εισήλθε στο γραφείο ο κ. Μαντάς Περικλής, ο οποίος αφού μας χαιρέτισε είπε στον περιφερειάρχη ότι προκειμένου να σταματήσει κάποιο Μ.Μ.Ε. την επιθετική και δριμεία κριτική στο πρόσωπο του περιφερειάρχη έπρεπε να του δοθούν χρήματα. Ακουσα τότε τον κ. περιφερειάρχη να λέει στον κ. Μαντά ότι όλα τα Μ.Μ.Ε. λαμβάνουν από την Περιφέρεια και τα νομικά της πρόσωπα καταχωρήσεις, διακηρύξεις, διαγωνισμούς, διαφημίσεις κ.λ.π. Τότε άκουσα τον κ. Μαντά να του λέει όχι από αυτό το χρήμα από το άλλο, το μαύρο, για να σταματήσουν να βρίζουν. Τότε ο περιφερειάρχης άρχισε να φωνάζει έντονα και του ζήτησε να περάσει έξω από το γραφείο του, όπερ και εγένετο».

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μήνυση, ο κ. Ρουμελιώτης κατέθεσε:

«Ο δεύτερος μηνυόμενος – εγκαλούμενος (σ.σ. ο κ. Ρουμελιώτης) επίσης κατέθεσε ενόρκως ότι ήταν αληθείς οι διαδόσεις του Πέτρου Τατούλη στο Περιφεριακό Συμβούλιο στις 24/9/2018, προσθέτοντας ότι: “Το δικό μου γραφείο βρίσκεται εντός του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τον μήνα Μάρτιο του έτους 2018, χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια την ημερομηνία κι ενώ ευρισκόμουν στον προθάλαμο του γραφειου του Περιφερειάρχη γιατί ήδη είχε εισέλθει στο γραφείο του ο κ. Περικλής Μαντάς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου, άκουσα έντονες συνομιλίες και φασαρία. Ακουσα τη συνομιλία του περιφερειάρχη με τον κ. Μαντά κατά την οποία ο κ. Μαντάς είπε στον περιφερειάρχη ότι συγκεκριμένο Μ.Μ.Ε. ασκεί δριμεία και επιθετική κριτική τόσο στον ίδιο όσο και στην περιφερειακή αρχή ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα και προκειμένουν να σταματήσει έπρεπε να του δοθούν χρήματα. Ακουσα τότε τον κ. περιφερειάρχη να λέει στον κ. Μαντά ότι όλα τα Μ.Μ.Ε. λαμβάνουν από την Περιφέρεια και τα νομικά της πρόσωπα καταχωρήσεις, διακηρύξεις, διαγωνισμούς, διαφημίσεις κ.λπ. Τότε άκουσα τον κ. Μαντά να του λέει όχι από αυτό το χρήμα από το άλλο, το μαύρο, για να σταματήσουν να βρίζουν. Τότε ο Περιφερειάρχης άρχισε να φωνάζει έντονα και του ζήτησε να περάσει έξω από το γραφείο του, όπερ και εγένετο».

 

ΜΑΝΤΑΣ: ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Ο κ. Μαντάς υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις είναι ψευδείς και αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων από το γεγονός ότι οι κ. Παπαφωτίου και Ρουμελιώτης δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε την ακριβή ημερομηνία που διεξήχθη η καταγγελλόμενη συνομιλία για το μαύρο χρήμα. «Οι ως άνω ένορκες καταθέσεις είναι πλήρως ψευδείς καθότι οι καταθέτοντες δεν καταφέρνουν να προσδιορίσουν το χρόνο του συμβάντος που διηγούνται, καθώς ο πρώτος λέει ότι αυτό συνέβη "την ημέρα εκείνη εντός του μηνός Μαρτίου του έτους 2018" κι ενώπιόν του, ενώ ο δεύτερος καταθέτει ότι συνέβη "τον μήνα Μάρτιο του 2018" δηλώνοντας την αδυναμία του να προσδιορίσει την ημερομηνία. Τα ως άνω ψεύδη επιτείνονται καθώς ο δεύτερος δηλώνει ότι ήταν δήθεν στον προθάλαμο του γραφείου του περιφερειάρχη, όπου είχα ήδη υποτίθεται εισέλθει εγώ και ο πρώτος μηνυόμενος – εγκαλούμενος και όντας εκτός του γραφείου και στον προθάλαμο άκουγε έντονες συνομιλίες και φασαρία. Στην επόμενη ακριβώς φράση κατέθεσε ότι η έντονη συνομιλία και φασαρία εξαφανίστηκε και ως διά μαγείας άκουσε την υποτιθέμενη συνομιλία μου με τον περιφερειάρχη παρόντος του πρώτου μηνυόμενου – εγκαλούμενου.

Τα ως άνω ένορκα ψεύδη των μηνυομένων – εγκαλουμένων αποδεικνύονται απλώς από τη δήλωση του περιφερειάρχη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 24/9/2018 όπου επιτηδείως με φωταγράφισε χωρίς να με ονοματίσει εκμεταλλευόμενος την απουσία μου από αυτή τη συνεδρίαση, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση “…που ερχόταν στο γραφείο μου…”. Αρα ο περιφερειάρχης με την επίμαχη δήλωσή του στις 24/9/2018 ανακοίνωσε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο ότι πολλές φορές τον είχα επισκεφτεί προκειμένου δήθεν να απαιτήσω μαύρο χρήμα για άγνωστο ιδιοκτήκτη ΜΜΕ. Προκύπτει λοιπόν το αμείλικτο ερώτημα: Πού ήταν οι μηνυόμενοι – εγκαλούμενοι τις υπόλοιπες φορές που επισκέφτηκα το γραφείο του Περιφερειάρχη εκτός εκείνης της άγνωστης μέρας του Μαρτίου του 2018; Ηταν εντός του γραφείου ή ήταν εκτός και κρυφάκουγαν;».


NEWSLETTER