Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 09:52

Τομεακές Ομάδες Εργασίας δημιουργεί ο Νίκας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Τομεακές Ομάδες Εργασίας δημιουργεί ο Νίκας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Τομεακές Ομάδες Εργασίας, στελεχωμένες με περιφερειακούς συμβούλους, δημιούργησε ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Προχθές το πρωί ο κ. Νίκας συναντήθηκε στην Τρίπολη με διευθυντές και τμηματάρχες της  Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, και αργά το βράδυ με τους 17 συμβούλους της παράταξής του. Κατά τη διάρκεια της βραδινής συνάντησής του ανακοίνωσε τη σύνθεση των 7 Ομάδων Εργασίας:

ΕΣΠΑ: Χρήστος Λαμπρόπουλος (Αρκαδίας), Θεόδωρος Βερούτης (Λακωνίας),

Αθηνά Κόρκα-Κώνστα (Κορινθίας), Στάθης Αναστασόπουλος (Μεσσηνίας), Γιάννης Μαλτέζος (Αργολίδας).

Εργο της Ομάδας Εργασίας, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «είναι η προετοιμασία ενόψει της Συνεδρίασης της Επιτροπής παρακολούθησης (26.06), η εισήγηση για εντάξεις και απεντάξεις έργων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του φθινοπώρου, η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων του προγράμματος και η συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή».

Διαχείριση απορριμμάτων: ΑνδρέαςΤσουκαλάς (Μεσσηνίας), Εμμανουήλ Σκαντζός (Αρκαδίας), Αναστάσιος Γκιολής (Κορινθίας), Θεόδωρος Βερούτης (Λακωνίας),  Γιάννης Μαλτέζος (Αργολίδας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έργο της «είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων (Αποφάσεις ΣΤΕ, Εφετείου Ναυπλίου κτλπ), η πλήρης και ακριβής ενημέρωση από όλους τους εμπλεκομένους, η συνεννόηση με τον Επίτιμο Γεν. Δ/ντη κ. Κρεμλή και ενδεχομένως ο προγραμματισμός επίσκεψης στις Βρυξέλλες».

Τουρισμός: Αννα Καλογεροπούλου (Μεσσηνίας), Μαργαρίτα Σπυριδάκου

(Λακωνίας).

Πολιτική Προστασία: Βασίλης Καπέλιος (Μεσσηνίας), Νίκων Τζινιέρης (Λακωνίας).

Ανάπτυξη: Αναστάσιος Σαρδέλης (Μεσσηνίας), Στάθης Αναστασόπουλος

(Μεσσηνίας), Γιάννης Μαλτέζος (Αργολίδας).

Υγεία - Πρόνοια: Αγγελος Χρονάς (Μεσσηνίας), Μαργαρίτα Σπυριδάκου (Λακωνίας), Δημήτρης Σχοινοχωρίτης (Αργολίδας).

Στέγαση Υπηρεσιών και Διοικητική Αναδιοργάνωση: Χρήστος Λαμπρόπουλος  (Αρκαδίας), Χαρίλαος Βυτινιώτης (Κορινθίας) και Γιάννης Μαντζούνης (Αργολίδας).

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Νίκας θα συναντηθεί με διευθυντές και τμηματάρχες της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, ενώ θα έχει και συνάντηση με τους γενικούς διευθυντές και τους διευθυντές της Περιφέρειας.

Τέλος, η επόμενη σύσκεψη των 17 εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Θ.Λ.


NEWSLETTER