Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 18:36

Με μήνυση απειλεί το ΠΑΚΟΕ η Μπούζα

Γράφτηκε από την
Με μήνυση απειλεί το ΠΑΚΟΕ η Μπούζα

Τα νερά κολύμβησης των ακτών της Μεσσηνίας είναι εξαιρετικής ποιότητας”, σύμφωνα με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, σημειώνει η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και Θεμάτων Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, με αφορμή την ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ για ακτές ακατάλληλες για κολύμβηση.

Αναφέρει ακόμα πως “οι αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ χαρακτηρίζονται ανυπόστατες και δυνάμενες να επισύρουν νομικές κυρώσεις για συκοφαντική δυσφήμηση της περιοχής μας”.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της, κ. Μπούζα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με την οποία κάποιες ακτές της ΠΕ Μεσσηνίας είναι ακατάλληλες για κολύμβηση, επισημαίνουμε ότι:

Αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση της ποιότητας των ακτών κολύμβησης, σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π.8600/416/Ε103/23-02-2009, είναι η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία συλλέγει και υποβάλλει τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για αξιολόγηση.

Η Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Μεσσηνίας συνεργάζεται και συνεπικουρεί στις δειγματοληψίες, προκειμένου να εκδοθεί Απόφαση για την καταλληλότητα των νερών των ακτών κολύμβησης του νομού μας.

Με τα έως σήμερα αποτελέσματα, με δειγματοληψίες κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο 2019, από 47 ακτές κολύμβησης σε 5 Δήμους της Μεσσηνίας, οι αναλύσεις πιστοποιούν ότι τα νερά κολύμβησης είναι εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ.

(Τα αποτελέσματα αναρτώνται στο site της Αποκεντρωμένης Διοίκησης).

Υπενθυμίζουμε ότι τα όρια για εξαιρετικής ποιότητας ύδατα, ορίζονται σε: Ε.coli (κολοβακτηρίδια) cfu/100ml <250. Εντερόκοκκοι cfu/100ml <100.

Ως εκ τούτου οι αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ χαρακτηρίζονται ανυπόστατες και δυνάμενες να επισύρουν νομικές κυρώσεις για συκοφαντική δυσφήμηση της περιοχής μας”.

 


NEWSLETTER