Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 01:17

Ο Πέτρος Τατούλης πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Ο Πέτρος Τατούλης είναι τελικά ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου με ποσοστό 52,58%. έναντι του Δημήτρη Δράκου με  47,42%.

Οι δηλώσεις των δύο μονομάχων
Πέτρος Τατούλης: «Σήμερα νίκησαν οι πολίτες, όλοι οι πολίτες. Σήμερα νίκησε ο "Καλλικράτης". Σήμερα νίκησε το καινούργιο, η ελπίδα, το όραμα που η "Νέα Πελοπόννησος" φέρνει μαζί της. Η υπέρβαση που εδώ και καιρό είχαν κάνει οι πολίτες, αποτυπώθηκε σήμερα στη μεγάλη τους νίκη. Δεσμευτήκαμε να κάνουμε την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, και το εννοούμε. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Από αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά. Σήμερα ζούμε μια μοναδική ιστορική στιγμή. Σ’ αυτή την ιστορική στιγμή, θέλω να τονίσω το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, κάνοντας τη δική τους κομματική υπέρβαση, στήριξαν την προσπάθεια του ανεξάρτητου συνδυασμού μας, όπως και οι ελευθερόφρονες νεοδημοκράτες και όλοι οι πολίτες της Πελοποννήσου που μας εμπιστεύτηκαν.
Στην προσπάθεια που ξεκινάμε είμαστε όλοι Μεσσήνιοι, είμαστε όλοι Κορίνθιοι, είμαστε όλοι Λάκωνες, είμαστε όλοι Αργολιδείς, είμαστε όλοι Αρκάδες. Ολοι είμαστε Πελοποννήσιοι. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου, ευχαριστώ όλους τους συμπατριώτες μου Αρκάδες, που πίστεψαν σε εμάς, και τους καλώ όλοι μαζί να βαδίσουμε στο δρόμο της δημιουργίας, στο δρόμο της περιφερειακής ανάπτυξης, στο δρόμο μιας αληθινής ευρωπαϊκής προοπτικής».

Δημήτρης Δράκος: «Δώσαμε έναν ευπρεπή, δυνατό και έντιμο αγώνα προεκλογικό. Καταθέσαμε στον πελοποννησιακό λαό ένα πλήρες ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, με μοναδικό στόχο την αναγέννηση του αγαπημένου μας Μοριά, της αγαπημένης μας Πελοποννήσου. Η επιλογή του λαού μας ήταν ο συνδυασμός "Νέα Πελοπόννησος". Θέλω να συγχαρώ τον κ. Τατούλη για την εκλογή του και να του ευχηθώ να επιτύχει στο ιδιαίτερα δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει. Θέλω επίσης από καρδιάς να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό μου, σ’ αυτή την πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια που κάναμε.
Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, κι εκείνους που μας ψήφισαν αλλά κι εκείνους που δε μας ψήφισαν. Θέλω έντιμα και ειλικρινά να τους διαβεβαιώσω ότι και από τη θέση που μας έταξαν θα δώσουμε έναν αδιάκοπο, συνεχή, συστηματικό αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου. Μ’ όλες μας τις δυνάμεις μας οφείλουμε να προσπαθήσουμε δυναμικά και να προωθήσουμε την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων. Το απαιτεί η ιστορία της Πελοποννήσου, το θέλει ο λαός μας».


NEWSLETTER