Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 08:26

Τατούλης κατά Μητσοτάκη για τη διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από την

 

Γραπτή δήλωση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξέδωσε χθες ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - και επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν μπορεί να “χωνέψει” την εκλογική του ήττα.

Σχολιάζοντας, όπως υποστηρίζει, τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ηπειρο, όπου περιηγήθηκε στη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων, ο κ. Τατούλης χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “καλωσορίζουμε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην πραγματικότητα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εγκαταλείπει τα ψέματα και τον λαϊκισμό, αναγνωρίζοντας την ολοκλήρωση από την περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη όλων των διαδικασιών του έργου διαχείρισης στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Αναφέρει ακόμα ότι “το Μάρτιο του 2017 ήταν σύσσωμοι οι δέκα βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Μάκη Βορίδη, που επιχείρησαν με ερώτησή τους στην Βουλή να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξέλιξη του έργου, με ψέματα και διαστρεβλώσεις”.

Στη συνέχεια επικρίνει και την προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει επίσης λόγο για “πιέσεις που άσκησε η ΝΔ σε περιφερειακούς συμβούλους της Πελοποννήσου να μην προσέλθουν στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να μην μπορέσουν να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις”.

Στο πλαίσιο της εμμονής του κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο τέως περιφερειάρχης ισχυρίζεται ότι ήταν “ο βασικός υπεύθυνος της πρώτης διετούς καθυστέρησης του έργου, αφού ως δήμαρχος Καλαμάτας ανέθεσε 7 εκ. ευρώ σε σκουπιδομεταφορές που κατέληγαν στο δάσος της Φολόης, υπόθεση για την οποία ουδέποτε έχει απαντήσει πού πήγαν τα λεφτά”.

Ο κ. Τατούλης που για άλλη μια φορά αυτοθαυμάζεται, δεν κάνει την παραμικρή αυτοκριτική στις ευθύνες της περιφερειακής αρχές του που δεν προχώρησε ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και ξεχνάει πως έχει καταδικαστεί πρωτόδικα με 2 χρόνια για προβληματική διαχείριση απορριμμάτων στην Πύλο.