Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 21:09

Τροποποίηση του κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητεί η «Αγωνιστική Συνεργασία»

Γράφτηκε από την
Τροποποίηση του κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητεί η «Αγωνιστική Συνεργασία»

Πρόταση τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, προκειμένου το Σώμα να αποφασίζει αν θα παρατείνει την τρίωρη εργασία του κατά δύο ώρες, κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

την επιστολή που έστειλαν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζό αναφέρουν:

«Η αρνητική εμπειρία των δύο πρώτων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, επιβάλλει κατά τη γνώμη μας την άμεση και μερική τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας ώστε να γίνει πιο παραγωγικό το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα προτείνουμε: 1) Να τροποποιηθεί η διάταξη που αναφέρει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά τη λήξη της χρονικής διάρκειας των τεσσάρων ωρών συνεδρίασης μπορεί να παρατείνει τις εργασίες του μόνο κατά μία ώρα. Αντί μίας ώρας προτείνουμε την εξής διατύπωση: "Το Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να παρατείνει τις εργασίες της συνεδρίασής του όσες ώρες κρίνει αναγκαίο". 2) Στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση να δύναται το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίζει πέραν της κανονικής διάρκειας της τρίωρης συνεδρίασης να παρατείνει τις εργασίες του και για άλλες δύο ώρες.

Για το σκοπό αυτό θεωρούμε σκόπιμο κύριε πρόεδρε να συγκαλέσετε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 δύο ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου».

 

 


NEWSLETTER