Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 11:48

Εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η δημιουργία "Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου"

Γράφτηκε από την
Εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία η δημιουργία "Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου"

 

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η πρόταση του Πέτρου Τατούλη για την αξιοποίηση πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της σύστασης «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου».

Το ταμείο είναι μια καινοτομία και πρωτοπορία για τη χώρα σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας ότι ο πυρήνας του ταμείου αυτού θα είναι η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την στιγμή που τα αντίστοιχα εθνικά ταμεία παρουσιάζουν έλλειψη ευελιξίας και δεν έχουν σχέση με τη αγορά.

600 εκατομμύρια ευρώ παρκαρισμένα στο ΕΤΕΑΝ και το Jeremy 

Το ΕΤΕΑΝ εξήγησε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης έχει 480 εκ. ευρώ παρκαρισμένα για τριάμισι χρόνια τώρα στις τράπεζες, και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν κάνει λόγο για αυτό το ταμείο, επίσης το ταμείο Jeremy έχει αλλά 100 εκ παρκαρισμένα, σύνολο κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ  στα ταμεία των τραπεζών κάθονται και παράγουν υπεραξίες στους τραπεζίτες και εμείς στην Ελλάδα της κρίσης ψάχνουμε για ρευστότητα. 

Το Ταμείο θα έχει και επιδοτικό χαρακτήρα, όχι όμως ως παράγοντα προσέλκυσης επένδυσης

Εμείς θέλουμε την πρωτοβουλία της ευθύνης να δοκιμάσουμε και να αποκτήσουμε τεχνογνωσία σε περιφερειακό επίπεδο συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης. Τα χρήματα αυτά συνέχισε ο Περιφερειάρχης, τα οποία να τονίσουμε ότι δεν μας τα χαρίζει η κεντρική κυβέρνηση είναι δικά μας, έχουμε σκοπό να τα διαθέσουμε με αντικειμενικά κριτήρια σε βιώσιμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να εξασφαλίσουν κεφάλαια κίνησης.

Αν κάτι δεν πάει καλά σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει ένα χρηματοδοτικό εργαλείο στη διάθεση της για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες τις αγοράς και το δικαίωμα μας αυτό δεν το εκχωρούμε σε κανένα. Στόχος μα είναι ο χαρακτήρας του ταμείου να έχει και επιδοτικό χαρακτήρα, όχι όμως ως παράγοντα προσέλκυσης επένδυσης.

Π. Τατούλης: προσδοκώ σε αυτή τη κρίση να μη παραδοθεί η πολιτική στους τραπεζίτες

Όταν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παρουσιάζουν την τραγική συμπεριφορά να ζητούν 140% και πλέον εγγυήσεις για κεφάλαια κίνησης η αγορά υποφέρει. Αν δεν αλλάξει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην χωρά αυτή την συμπεριφορά κερδοφορίας σε βάρος της αγοράς, υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης, θα αποτελεί διαρκώς έναν οιονεί κίνδυνο για τη χώρα. Για να καταλήξει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "προσδοκώ σε αυτή τη κρίση να μη παραδοθεί η πολιτική στους τραπεζίτες". 

 
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


NEWSLETTER