Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 18:24

Απόρριψη πρότασης για αντιπλημμυρικό στο Δήμο Οιχαλίας

Απόρριψη πρότασης για αντιπλημμυρικό στο Δήμο Οιχαλίας

Την αίτηση ένταξης και χρηματοδότησης του Δήμου Οιχαλίας για το έργο παρεμβάσεων μικρής κλίμακας για την αντιμετώπιση του κινδύνου πλημμύρας στο δήμο, με δημόσια δαπάνη 400.000 ευρώ, απέρριψε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με την απόφαση, για την οποία υπήρξε απορριπτική εισήγηση του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, “η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’ «Ελεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης», γιατί δεν εκπληρώνονταν τα παρακάτω κριτήρια της λίστας Α’ φάσης αξιολόγησης. Ο δικαιούχος Δήμος Οιχαλίας, σύμφωνα με το Ν. 4555/2018 δεν έχει αρμοδιότητα για την υλοποίηση της πράξης, η οποία ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Οσον αφορά το κριτήριο για την «τυπική πληρότητα υποβαλλόμενης πρότασης», διευκρινίζεται ότι: “Δεν υποβλήθηκαν: Απόφαση από το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο για επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης του έργου. Εγκριση αρμόδιας Υπηρεσίας Δασών. Εγκριση αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Σχέδια της μελέτης και τεύχος αναλυτικής προμέτρησης”.

Γ.Σ.