Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 18:46

Επερώτηση Πετράκου για Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Γράφτηκε από την
Επερώτηση Πετράκου για Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

 

Επερώτηση για τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσαν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Οι δύο σύμβουλοι επισημαίνουν ότι ενώ η Πειραματική Σκηνή είχε ζητήσει 10.000 ευρώ για τη διοργάνωση του 4ου Φεστιβάλ η Περιφέρεια τελικά έδωσε μόνο 2.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα οι δύο σύμβουλοι αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επερώτησή τους: “Η υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του Πανελληνίου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη-Σοφικίτου έχει έγκαιρα απευθυνθεί με επιστολές της και σας έχει ενημερώσει αναλυτικά για την ανάγκη οικονομικής στήριξης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διοργάνωση του επικείμενου 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας με το ποσό των 10.000 ευρώ. Παράλληλα σας έχει ενημερώσει αναλυτικά στέλνοντάς σας και τον καλλιτεχνικό και τον οικονομικό απολογισμό, αλλά και το πλάνο βιωσιμότητας του φεστιβάλ. Δυστυχώς όμως αντί να ανταποκριθείτε και να στηρίξετε το φεστιβάλ με το αναγκαίο ποσό των 10.000 ευρώ αποφασίσατε να δώσει η Περιφέρεια το εντελώς ανεπαρκές ποσό των 2.000 ευρώ. Αυτό όμως σημαίνει ότι ουσιαστικά καταστρέφετε ένα τόσο πρωτοποριακό και σημαντικό φεστιβάλ...".

Οι δύο σύμβουλοι ρωτούν την περιφερειακή αρχή: "Θα αναθεωρήσετε την αρχική σας απόφαση ώστε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το σημαντικό αυτό φεστιβάλ με το άκρως απαραίτητο ποσό των 10.000 ευρώ; Επειδη τα χρονικά περιθώρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά θα δώσετε εντολή να εκδοθούν άμεσα οι απαραίτητες διοικητικές πράξεις που απαιτούνται (ανάληψη δαπάνης, δέσμευση πίστωσης, καθώς και απόφαση ανάθεσης από τον αντίστοιχο κωδικό της Π.Ε. Μεσσηνίας);".


NEWSLETTER