Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 09:04

Πελοπόννησος: Σύστημα παρακολουθήσεων καταγγέλλει ο Πουλοκέφαλος με αφορμή την υπόθεση του “κοριού” στην Αλειφέρη

Γράφτηκε από τον

 

"Δεν νομίζω ότι παρακολουθείτο μόνο η κ. Αλειφέρη, πιστεύω και εικάζω ότι κάποιο σύστημα… μάλλον είναι σίγουρο ότι ξέρανε τις κινήσεις μας, αλλά κάποιο σύστημα παρακολουθούσε και εμάς".

Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Best ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και νυν σύμβουλος των “Νέων Δρόμων” Γιώργος Πουλοκέφαλος μιλώντας για το "ηγουμενείο" της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πουλοκέφαλος, το "ηγουμενείο" ήταν "ένα γραφειάκι 2 επί 3, το οποίο ήταν το στρατηγείο της κυρίας Παρασκευής Τατούλη, της κόρης του περιφερειάρχη". "Ηταν ένας άβατος χώρος που έμπαινε μόνο αυτή μέσα και ο αστυνομικός της ασφάλειας του κ. Τατούλη κι αυτό το κλειδώνανε ερμητικά κάθε φορά. Κανείς δεν ξέρει τι γινόταν εκεί μέσα" είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Πουλοκέφαλος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πουλοκέφαλος εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Τατούλη το 2010 και διετέλεσε πρόεδρος του  ΠΕΣΥ Πελοποννήσου μέχρι το Μάρτιο του 2014. Οταν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου δήλωσε μεταξύ άλλων: "Με ευθύνη του περιφερειάρχη αναιρέθηκε και ο θεμελιώδης ρόλος της παράταξης, της συλλογικής δράσης, των δημοκρατικών ανοιχτών συμμετοχικών διαδικασιών, ακόμη και της ίδιας της δημοκρατίας".

Στις εκλογές του 2014 και στις εκλογές του 2019 ο κ. Πουλοκέφαλος ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Δέδε. Στις εκλογές του 2019 εκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος και συνήθως εκπροσωπεί την παράταξη όταν απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής των “Νέων Δρόμων” Γιώργος Δέδες. Το Δεκέμβριο με αφορμή δημοσιεύματα που τον ήθελαν να "μετακομίζει" στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πουλοκέφαλος δήλωσε: "Ανήκω στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ και εξακολουθώ και παραμένω εκεί. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές συνεργάστηκα και συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο των “Νέων Δρόμων” με επικεφαλής το Γιώργο Δέδε, αλλά με ξεκάθαρους όρους ως συνεργαζόμενος με συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, ότι ανήκω δηλαδή στον πολιτικό μου χώρο που δραστηριοποιούμαι από το έτος 1975 ως μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ!".

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ BEST

Προχθές το βράδυ ο κ. Πουλοκέφαλος μιλώντας για τον "κοριό" στο γραφείο της τότε αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη είπε: "Εμείς που είχαμε την ατυχία να βιώσουμε από κοντά το λεγόμενο σύστημα Τατούλη -ο ομιλών έμεινα σαν συνεργάτης και δούλεψα δίπλα επί 3 χρόνια- είχαμε καταλάβει ότι δεν είχαμε να κάνουμε με ένα απλώς δημοκρατικό σύστημα, εκεί τα πράγματα ήταν σκληρά. Το έχω πει και παλαιότερα, στην Περιφέρεια, στα γραφεία της Εθνάρχου Μακαρίου υπήρχε το λεγόμενο… ένα γραφείο το οποίο εμείς όλοι οι άλλοι το λέγαμε σκωπτικά "ηγουμενείο". Ηταν ένα μικρό γραφειάκι, μάλλον ήταν οι παλιές τουαλέτες της Νομαρχίας Αρκαδίας, οι οποίες ανακαινίστηκαν, ένα γραφειάκι 2 επί 3, το οποίο ήταν το στρατηγείο της κυρίας Παρασκευής Τατούλη, της κόρης του περιφερειάρχη. Εκεί έμενε, εκεί λειτουργούσε και όσο ήταν συνεργάτις της Περιφέρειας, γιατί τον πρώτο χρόνο ήταν υποτίθεται έμμισθη συνεργάτις ως δημοσιογράφος, αλλά και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα που ήταν άμισθη, αλλά παρ’ όλα αυτά παρέμενε και λειτουργούσε και δρούσε στο γραφείο της. Αυτό το ηγουμενείο εν πάση περιπτώσει ήταν ένας άβατος χώρος που έμπαινε μόνο αυτή μέσα και ο αστυνομικός της ασφάλειας του κ. Τατούλη κι αυτό το κλειδώνανε ερμητικά κάθε φορά. Κανείς δεν ξέρει τι γινόταν εκεί μέσα. Εγώ αυτό που μπορώ να προσθέσω σαν προσωπικό βίωμα είναι ότι τουλάχιστον τους τελευταίους 6 μήνες πριν με εκδιώξει το σύστημα Τατούλη από την προεδρία του ΠΕ.ΣΥ. οι κινήσεις μου ήταν γνωστές στο σύστημα Τατούλη το αποκαλούμενο. Τώρα αυτό πώς γινόταν; Οι εικασίες μου είναι ότι το κέντρο ήταν εκεί, αυτό το λεγόμενο "ηγουμενείο". Από εκεί εκκινούσαν όλα και από εκεί εκπορευόντουσαν όλα. Εχω προσωπικά βιώματα και προσωπικές υποθέσεις που πράγματα που δεν έπρεπε να είναι γνωστά -δεν είναι ανάγκη να τα πω τώρα στον αέρα- ήταν γνωστά στον κ. Τατούλη και γενικότερα σε όλους εκεί. Γι’ αυτό και η αναφορά μου ότι δεν νομίζω ότι παρακολουθείτο μόνο η κ. Αλειφέρη, πιστεύω και εικάζω ότι κάποιο σύστημα… μάλλον είναι σίγουρο ότι ξέρανε τις κινήσεις μας, αλλά κάποιο σύστημα παρακολουθούσε και εμάς".

Θ.Λ.