Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 09:56

Εγκρίθηκε η ΟΧΕ του Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Εγκρίθηκε η ΟΧΕ του Ταϋγέτου

 

Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η υλοποίηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) για την περιοχή του Ταϋγέτου που είχε προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εν λόγω ΟΧΕ αφορά τις περιοχές των χωριών του Ταϋγέτου, τόσο στην πλευρά της Λακωνίας, όσο και στην πλευρά της Μεσσηνίας, θα υλοποιηθεί δε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης. Σε συνδυασμό με την ΟΧΕ Μάνης, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, γίνεται προσπάθεια μιας συνολικής αναβάθμισης της περιοχής του Ταϋγέτου.

Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις αποτελούν εργαλείο για την εφαρμογή αναπτυξιακών στρατηγικών συγκεκριμένων χωρικών ενοτήτων. Οι περιοχές αυτές είτε παρουσιάζουν συγκεκριμένα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με συνολικό τρόπο, είτε διακρίνονται από σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο.

Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής κάθε περιοχής περιλαμβάνονται η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και απασχόλησης, η με κοινωνικούς όρους βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.


NEWSLETTER