Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 08:17

Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα: Κάλεσμα Πετράκου για συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Γράφτηκε από την

 

“Η απόφαση για μεγάλη συγκέντρωση στις 6 Απριλίου στο Σύνταγμα μας θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας να συμβάλουμε για την επιτυχία της”, τονίζει ο Θανάσης Πετράκος και καλεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τους αυτοδιοικητικούς και τους φορείς της Μεσσηνίας να συμμετέχουν στη νέα αυτή κινητοποίηση για το δρόμο Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Καλό Νερό - Τσακώνα.

Ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”, αφού αναφέρεται “στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Βουπράσιο” την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, επισημαίνει πως “απαιτούμε να κατασκευαστεί τώρα χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς διόδια και σε όλο του το μήκος (πλην φυσικά των 22 χιλιομέτρων που απαγορεύει το ΣτΕ), ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία - Καλό Νερό - Τσακώνα. Απαιτούμε όχι άλλο αίμα στο δρόμο-καρμανιόλα. Η μνήμη των 200 νεκρών και οι 4.000 τραυματίες το απαιτούν. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση αλλά και η αποφασιστικότητα όλων των παρόντων για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία”.

Εξηγεί ότι “επειδή το τμήμα που κινδυνεύει να μην γίνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι το Καλό Νερό - Τσακώνα”, καλεί για μια ακόμη φορά τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή, όλους, να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα” και σημειώνει: “Είναι ανεπίτρεπτο ο κ. Νίκας και η περιφερειακή αρχή να συνεχίσουν να λειτουργούν ως παρακολούθημα της κυβέρνησης. Θέλω επίσης να καλέσω όλους τους δημάρχους και όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Μεσσηνίας, αλλά και όλους τους μαζικούς φορείς του νομού να μπουν πιο ενεργά στον αγώνα και να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση της 6ης Απριλίου στο Σύνταγμα. Δεν θεωρώ ότι είναι καλό το ότι ήμαστε την Τετάρτη μόνο 4 αυτοδιοικητικοί στη συγκέντρωση στο Βουπράσιο (οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Τριφυλίας, η κ. Νικολάκου και ο υπογράφων).

Τέλος, υποχρέωση και ευθύνη έχουν και όλοι οι βουλευτές της Μεσσηνίας να βάλουν τα συμφέροντα των πολιτών της Μεσσηνίας πάνω από τις κομματικές τους δεσμεύσεις.

Οι στιγμές απαιτούν συμπαράταξη και αγώνα απ’ όλες και όλους, γιατί μόνο με ενότητα και αγώνα θα πετύχουμε την υλοποίηση του έργου. Οι απόντες απ’ τον αγώνα να είναι βέβαιοι πως θα κριθούν πολύ σκληρά όχι μόνο απ’ το λαό της Μεσσηνίας, αλλά απ’ όλο τον λαό της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων”.

Ο κ. Πετράκος ως  Υ.Γ.  αναφέρει πως “οφείλω  να θυμίσω στους αμνήμονες και «ξερόλες» ότι από το Δεκέμβρη του 2013 έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων η κατασκευή των τμημάτων Πάτρα - Πύργος και Καλό Νερό - Τσακώνα ως δημόσια έργα (με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους)”.