Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 08:29

Τατούλης κατά Μητσοτάκη για την διασπορά του κορονοϊού στο Κρανίδι

Γράφτηκε από την
Τατούλης κατά Μητσοτάκη για την διασπορά του κορονοϊού στο Κρανίδι

 

Με γραπτή του δήλωση που αυτοτιτλοφορείται... «Βόμβα Πέτρου Τατούλη για την διασπορά του Covid-19 στο Κρανίδι», ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και στην περιφερειακή αρχή για το χειρισμό της υπόθεσης.

Ο κ. Τατούλης για μια ακόμα φορά επιτίθεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Σεβαστείτε τις θυσίες των πολιτών και περιορίστε την κυβερνητική έπαρση. Ο πόνος και οι θυσίες των πολιτών δεν είναι ευκαιρία για μόστρα». Επίσης, χαρακτηρίζει τον Παναγιώτη Νίκα «διορισμένο κομματικό περιφερειάρχη» - ξεχνώντας μάλλον ότι ο Π. Νίκας εκλέχτηκε με ποσοστό 53,52% και 18.083 ψήφους περισσότερες από τον ίδιο. 

Σύμφωνα με τον Π. Τατούλη: «Με δύο σκληρές και κατατοπιστικές επιστολές είχε ειδοποιηθεί η κυβέρνηση για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στην δομή προσφύγων στο Κρανίδι. Φέρουν και οι δύο την υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας, και ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου αντίστοιχα, ενώ παραλήπτες έχουν τόσο τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και πλειάδα αρμοδίων (ΑΠ 2908, ΑΠ 2811)».

Ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” υποστηρίζει επίσης ότι «εν μέσω πανδημίας μεταφέρθηκαν ακόμη 50 άτομα στην ήδη ασφυκτικά γεμάτη δομή, ενώ εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι είχε ζητηθεί κινητή μονάδα υγείας και ενίσχυση του υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, αιτήματα στα οποία δεν δόθηκε ποτέ απάντηση». Και κλείνει τη γραπτή δήλωση του λέγοντας: «Αλλωστε, ο διορισμένος κομματικός περιφερειάρχης και εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη, κωφεύει από την αρχή της κρίσης στις εκκλήσεις όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για λήψη μέτρων και διεκδίκηση μεγαλύτερης προστασίας της δημόσιας υγείας τόσο σε προσφυγικές δομές όσο και σε καταυλισμούς Ρομά, υποδεικνύοντας ως μόνο υπεύθυνο τον ΕΟΔΥ και τον εαυτό του διαχρονικά ανεύθυνο».


NEWSLETTER