Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 17:12

Συνεχίζονται οι εργασίες στα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου

Γράφτηκε από την

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι εργασίες στα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, βρίσκονται σε εξέλιξη τα εξής έργα:
"- Συντήρηση ανοικτού αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, για το οποίο έχει υλοποιηθεί το 70% του αντικειμένου της σύμβασης. Αφορά εργασίες καθαρισμού τάφρων (Κασκούτη, Κουλτούκι, Λιγδού κ.λπ.), διωρύγων (περιοχή Αρις), αποκατάσταση φθαρμένων διωρύγων (περιοχή Μπουρνιά, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη), αντικατάσταση κατεστραμμένων καναλέτων (Αρις, Ασπρόχωμα, Μεσσήνη) και κατασκευή νέου μικρού αντλιοστασίου στην περιοχή Μπουρνιά για τον εμπλουτισμό της διώρυγας με νερό.
- Συντήρηση κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου, προϋπολογισμού 150.000, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η συμπληρωματική του σύμβαση και ολοκληρώνεται άμεσα. Αφορά έργο συντήρησης του αντλιοστασίου στον Αγιο Φλώρο.
Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις για την ανακατασκευή των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ, οι οποίες δεν λειτουργούν λόγω κακής συντήρησης. Το ανοικτό δίκτυο άρδευσης του ΓΟΕΒ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές Σάββατο και η λειτουργία του κλειστού δικτύου Αγίου Φλώρου.
Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικτύου, στα πλαίσια της αρδευτικής περιόδου, υπεγράφησαν συμβάσεις και ανέλαβαν καθήκοντα οι υδρονομείς του ΓΟΕΒ για τις περιοχές Αγιος Φλώρος, Αρις, Σπερχογεία, Μεσσήνη και Μπουρνιάς.
Οπως δήλωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος σε σχετική σύσκεψη, η νέα περιφερειακή αρχή έχει σε προτεραιότητά της τον πρωτογενή τομέα και στο στρατηγικό της σχεδιασμό προχωρά σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα, όπως είναι η αναβάθμιση του αρδευτικού, στραγγιστικού και οδικού δικτύου".