Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 21:46

Στήριξη Μεγαλόπολης ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Στήριξη Μεγαλόπολης ζητεί ο Νίκας

 Δεν είναι “πτωχός συγγενής” η Μεγαλόπολη, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου.

“Μαζί με τον Δήμο Μεγαλόπολης, η Περιφέρεια κάνει έναν αγώνα στη Συντονιστική Επιτροπή. Ωστόσο, από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος” τόνισε ο Π. Νίκας, για να διευκρινίσει αμέσως μετά:
“Κι αυτό, γιατί διαβάζω για επενδύσεις που κατευθύνονται προς τη Δυτική Μακεδονία, συζητήσεις για το φωτοβολταϊκό πάρκο, για κινητήρες αεροσκαφών, μέρη ηλεκτρικών οχημάτων. Επισημαίνω, λοιπόν, ότι το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Δυτική Μακεδονία. Ενδεχομένως εκεί να είναι μεγαλύτερο, μιας και μιλάμε για ολόκληρη Περιφέρεια, αλλά δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεχνάμε τη Μεγαλόπολη”.
Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι παρά τις όποιες αστοχίες του παρελθόντος (“ό,τι έγινε, έγινε μέχρι τώρα, και εννοώ τους πόρους που δεν αξιοποιήθηκαν” δήλωσε χαρακτηριστικά) “εμείς προχωρούμε με ταχύτατες διαδικασίες την ολοκλήρωση του Βιοτεχνικού Πάρκου των 400 στρεμμάτων για την προσέλκυση επιχειρήσεων. Θα ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος, θα υπάρξει η πρόταση για την υποδομή στον συγκεκριμένο χώρο. Αλλά μιλώ κεντρικά. Να μην ξεχνάμε τη Μεγαλόπολη. Μπορεί να είναι μία πόλη, αλλά η απολιγνιτοποίηση πλήττει έμμεσα μια ολόκληρη περιοχή, με ανθρώπους που είχαν άμεση ή έμμεση εργασιακή σχέση με την Μεγαλόπολη. Μιλάμε για οικονομικές συνέπειες, κυρίως στην ίδια την πόλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή” κατέληξε ο Π. Νίκας.


NEWSLETTER