Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 21:07

Ανακοινώσεις για τη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου - Αργους - Ναυπλίου

Γράφτηκε από την
Ανακοινώσεις για τη σιδηροδρομική γραμμή Κορίνθου - Αργους - Ναυπλίου

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επισήμως η επανενεργοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου - Αργους - Ναυπλίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο.
«Ο ΟΣΕ είναι απολύτως έτοιμος να ανακοινώσουμε επισήμως, μέσα στις επόμενες ημέρες, την επανενεργοποίηση της γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο οποίος σήμερα συναντάται στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στελέχη του Οργανισμού.
Παράλληλα, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το χρησιδάνειο μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της Περιφέρειας για την παραχώρηση στην τελευταία της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Δερβένι και μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μπουν οι υπογραφές, πιθανόν και παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Τέλος, οριστικοποιήθηκε η τροποποίηση της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων ως προς την κανονικοποίηση και ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ισθμός - Λουτράκι.


NEWSLETTER