Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 08:22

Εκπαίδευση προσωπικού του τουριστικού τομέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Εκπαίδευση προσωπικού του τουριστικού τομέα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει στην εκπαίδευση όλου του προσωπικού των επιχειρήσεων που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, ως προς την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων - κι αυτό επιδιώκει να το κάνει σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης.

Αυτό έγινε γνωστό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, "στη συνεδρίαση, με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο, υπό τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, συνεδρίασε προχθές Πέμπτη με θέματα που αφορούσαν τόσο τις προοπτικές του τουρισμού στη χώρα μας φέτος,όσο και τις δυσκολίες -λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού- που θα πρέπει να ξεπεραστούν".
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση:
«Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -παρουσία και της αρμόδιας για τον Τουρισμό αντιπεριφερειάρχη Αννας Καλογεροπούλου καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας- σημείωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προχωρήσει στην εκπαίδευση όλου του προσωπικού των επιχειρήσεων που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, όπως προσωπικό ξενοδοχείων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και μέσων μεταφοράς, όπως επίσης και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων, παρέχοντας και σχετική πιστοποίηση.
“Προς τούτο προετοιμάζουμε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την οποία επιδιώκουμε την υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης, θέμα το οποίο βεβαίως θα τεθεί στην έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου” δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι οι πρωτοβουλίες από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και το υπουργείο Τουρισμού αφορούν αποκλειστικά την πληροφόρηση των επαγγελματιών του τουρισμού και των εμπλεκομένων σε αυτόν τον τομέα, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παράσχει εκπαίδευση.
“Εχω μιλήσει με τον υπουργό, αλλά και με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αλέξανδρο Βασιλικό. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο συμφωνεί, είμαστε στην ίδια γραμμή, γι’ αυτό και προχωρούμε τη συνεργασία με την Κρήτη” είπε ο περιφερειάρχης, γνωστοποιώντας ότι προχωρεί και η διαδικασία της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της οποίας έγινε προχθές μια πρώτη παρουσίαση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER