Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 20:13

Αρση διώξεων ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Αρση διώξεων ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Αρση της δίωξης των περιφερειακών συμβούλων Θανάση Πετράκου, Παναγιώτη Κάτσαρη και πέντε πολιτών, που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών επειδή το 2017 είχαν ανοίξει τα διόδια της Θουρίας για μισή ώρα, ζητεί με ομόφωνο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου:

Αναλυτικά το ψήφισμα:
"Στις 2 Ιουνίου δικάζονται στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας εφτά πολίτες κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Θανάσης Πετράκος και ο Παναγιώτης Κάτσαρης. Οι κατηγορίες τους επισύρουν ποινές μέχρι 3 χρόνια φυλάκισης!!!
Οι δύο συνάδελφοι όπως και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι δικάζονται διότι ως μέλη της «Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας» οργάνωσαν και συμμετείχαν σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της Θουρίας στις 14/10/17 στα διόδια, για μισή ώρα.
Ο λόγος της διαμαρτυρίας τους όπως προκύπτει από την ανακοίνωση – κάλεσμα ήταν:
* Για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στην φυλάκιση ανέργου πολίτη διότι δεν πλήρωσε τα πρόστιμα για μη πληρωμή των διοδίων.
* Για να διαμαρτυρηθούν για τις λεόντειες συμβάσεις παραχώρησης βάρος του Δημοσίου και για την εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών.
Επειδή η ποινική τους δίωξη με τόσο βαριές κατηγορίες μάλιστα είναι εντελώς άδικη και ακατανόητη, αφού τίποτα το κολάσιμο δεν έκαναν, όπως προκύπτει και από τις καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών, ζητάμε την άρση των διώξεων των δύο συναδέλφων περιφερειακών συμβούλων και των υπόλοιπων πέντε συγκατηγορουμένων τους".


NEWSLETTER