Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 08:45

Πελοπόννησος: Νίκας με Κωνσταντακόπουλο για προβολή μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές

Γράφτηκε από τον
Πελοπόννησος: Νίκας με Κωνσταντακόπουλο για προβολή μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές

Τους τρόπους προβολής περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές διεθνούς επιπέδου συζήτησαν προχθές ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο παραγωγός Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, γιος του καπετάν-Βασίλη, ιδρυτή της "Costa Navarino".

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάρτιο έγινε γνωστή η συνεργασία του αμερικανικού ομίλου Cinespace Studio με τη Faliron House Productions S.A του Χρ. Κωνσταντακόπουλου και ότι η αμερικανική εταιρεία αναζητεί στην Ελλάδα εκτάσεις για γυρίσματα ταινιών πελατών της όπως οι Netflix, Amazon, Huln, Disney/Fox και Apple. Οπως αποδεικνύεται από την προχθεσινή συνάντηση, ο κ. Κωνσταντακόπουλος συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον την προσπάθεια ανάδειξης της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου μέσω διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών.

Η "Ε" έγραφε σχετικά στις 3 Μαρτίου 2020: «Μπορεί η Μεσσηνία να αποκομίσει κέρδη από μια μεγάλη επένδυση που βρίσκεται επί θύραις στην Ελλάδα από τον μεγάλο αμερικανικό όμιλο Cinespace Studio; Ναι, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο εν λόγω όμιλος είναι στενά συνδεδεμένος με την ελληνική εταιρεία Faliron House Productions S.A., επικεφαλής της οποίας είναι ο Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την “Καθημερινή”, η Cinespace Studio αναζητεί στην Ελλάδα εκτάσεις με προσβάσεις και υποδομές στις οποίες μπορεί να αναπτύξει εγκαταστάσεις κινηματογράφησης εσωτερικών παραγωγών ταινιών. Παράλληλα η εταιρεία διερευνά τη διάθεση πελατών της όπως οι Netflix, Amazon, Huln, Disney/Fox και Apple να υλοποιούν παραγωγές τους στην Ελλάδα. Η συνεργασία της Cinespace Studio με τη Faliron House Productions S.A. του Χρ. Κωνσταντακόπουλου βάζει ακόμα και από σπόντα τη Μεσσηνία στο παιχνίδι της κινηματογραφικής βιομηχανίας - δεδομένου μάλιστα ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παραγωγές γυρισμένες στην περιοχή μας και ανέδειξαν τις ομορφιές της στο παγκόσμιο κοινό».

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο Χρ. Κωνσταντακόπουλος είναι ο παραγωγός της ταινίας «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία κέρδισε βραβείο στις Κάννες το 2015.

Η πρώτη παραγωγή της Faliron House ήταν «Οι Ιππείς της Πύλου» του Μεσσήνιου Νίκου Καλογερόπουλου.

Στη Μεσσηνία έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τους Ιθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί, σε παραγωγή της Faliron House.

Επίσης, ο κ. Κωνστανατκόπουλος ήταν παραγωγός της ταινίας «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» του γνωστού εναλλακτικού σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους.

Θ.Λ.

φωτό: Περιφέρεια Πελοποννήσου


NEWSLETTER