Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 13:10

Δεν ανησυχεί για ΣΔΙΤ απορριμμάτων ο Νίκας

Γράφτηκε από την

“Δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

“Αυτό δεν συνδέεται με την πρόοδο των εργασιών στο μέλλον και με τη χρηματορροή” δήλωσε ο κ. Νίκας σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητείται η απόσυρση του φακέλου του έργου και η επανυποβολή του.

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των προβλεπόμενων από τον σχεδιασμό μονάδων διαχείρισης” είπε ο κ. Νίκας και διευκρίνισε ότι “το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να απαντήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συμπλήρωση και τροποποίηση του σχετικού φακέλου ή με έναν καινούργιο φάκελο. Τελικά προκρίθηκε η αποστολή νέου φακέλου και οι διαδικασίες θα τρέξουν από το υπουργείο Ανάπτυξης”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επιπλέον ότι έχει αρχίσει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, αντικείμενο της οποίας είναι η βελτίωση της συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών, καθώς -όπως τόνισε- “η ισχύουσα σήμερα συμφωνία θεωρείται επαχθής και για τους δήμους και για τους πολίτες”.