Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 13:18

Μεσσηνία: Συνάντηση για εποχικούς εργάτες

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συνάντηση για εποχικούς εργάτες

Στα πλαίσιο καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και υψηλής ειδίκευσης, για την ΠΕ Μεσσηνίας κατά τη διετία 2021-2022 με τη διαδικασία της μετάκλησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου.

Κατά τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη στις 11 π.μ.    θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" με τη συμμετοχή δήμων, υπηρεσιών και των εργοδοτικών φορέων (αγροτικοί συνεταιρισμοί, ιδιώτες παραγωγοί κλπ.), που εδρεύουν στα διοικητικά όρια της ΠΕ Μεσσηνίας. Κατά την επικείμενη σύσκεψη όλοι οι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει ακριβής καταγραφή των αναγκών σε εργατικό δυναμικό με τη διαδικασία της μετάκλησης, κατόπιν διαβούλευσης της Περιφέρειας με όλους τους εμπλεκόμενους. Στόχος είναι η διασφάλιση ικανού αριθμού εργαζομένων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα κατά τις ελαιοκομικές περιόδους.

Στη χθεσινή συνάντηση  συμμετείχαν ο διευθυντής Ανάπτυξης Μιχάλης Μανωλέας και οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας Κυριάκος Σκούλικας και Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας και γνώσης θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών τους για το υπό εξέταση θέμα.


NEWSLETTER