Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 11:29

Επίσκεψη Νίκα στις Μυκήνες: Στα αζήτητα από το 2006 μελέτη πυροπροστασίας

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Νίκα στις Μυκήνες: Στα αζήτητα από το 2006 μελέτη πυροπροστασίας


“Δυστυχώς η πυρκαγιά στις Μυκήνες, που αποτελεί κάθε άλλο παρά κολακευτική είδηση για τη χώρα μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μας εξέθεσε -κι αυτό γιατί ήδη από το 2006 υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου, η οποία παρέμενε ανενεργή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισκέφθηκε προχθές τον πυρόπληκτο χώρο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, καθώς και τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Αλκηστη Παπαδημητρίου.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο περιφερειάρχης ήταν σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία συμφωνήθηκε η μελέτη πυροπροστασίας να επικαιροποιηθεί από την Περιφέρεια.
“Θα υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο και το έργο θα αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζω μέχρι τότε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα” δήλωσε ο Π. Νίκας, λέγοντας ότι θα αξιοποιηθεί προς τούτο το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης. “Η φωτιά αυτή συνιστά πολύ μεγαλύτερο τραύμα για τη χώρα από ό,τι οι πυρκαγιές που είχαμε στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κορινθία” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πάντως ότι “υπάρχει ζημιά, αν και τα προβλήματα είναι περισσότερο αισθητικής φύσεως. Η μαυρίλα που βλέπουν οι επισκέπτες -Ελληνες και ξένοι- δεν δίνει και την καλύτερη εντύπωση” παρατήρησε ο Π. Νίκας, που τόνισε πάντως ότι η επισκεψιμότητα του χώρου παραμένει μεγάλη, όπως και ο ίδιος διαπίστωσε.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία και με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, με εντολή του οποίου από σήμερα και στο εξής θα σταθμεύει μόνιμα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου.


NEWSLETTER