Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 17:30

Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης τα αντιπλημμυρικά του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης τα αντιπλημμυρικά του Δήμου Καλαμάτας

Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθούν τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Σε χρηματοδότηση από τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης προγραμματίζει η κυβέρνηση να ενταχθούν τρία έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η παράκαμψη των Λαγκαδίων και δύο έργα αντιπλημμυρικής προστασίας: ανάντι και κατάντι του αυτοκινητοδρόμου στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγιων Θεοδώρων, αφενός, και στον Δήμο Καλαμάτας αφετέρου.
Αυτό έγινε γνωστό στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή χωρικών αντιπεριφερειαρχών και διευθυντών Τεχνικών Εργων και Διοικητικού Οικονομικού από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.
Ο περιφερειάρχης ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια προκειμένου από την πλευρά της Περιφέρειας να προταθούν επιπλέον έργα, τα οποία θα πρέπει να είναι ώριμα μελετητικά μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021. Κάλεσε ακόμα τους αντιπεριφερειάρχες και τα υπηρεσιακά στελέχη να προετοιμάσουν τα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα, αλλά και προτάσεις έργων για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Στην ίδια τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία, τη μεταφορά των μαθητών, τη δημόσια περιουσία, το διπλογραφικό σύστημα, καθώς και το ζήτημα των συμβασιούχων τετραμηνιτών - με οδηγίες, όσον αφορά το τελευταίο, να ελέγχεται από τους προϊσταμένους η απόδοση των εν λόγω υπαλλήλων".


NEWSLETTER