Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 11:29

Στηρίζει την Αερολέσχη Καλαμάτας για parapente ο Νίκας

Στηρίζει την Αερολέσχη Καλαμάτας για parapente ο Νίκας

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την προσπάθεια της Αερολέσχης Καλαμάτας, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο αίτημα που ο εν λόγω σύλλογος διατυπώνει σε έγγραφό του και το οποίο αφορά τη θεσμοθέτηση ως αεραθλητικού κέντρου του χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται στο αλεξίπτωτο πλαγιάς - το γνωστό parapente.

Η μέχρι τώρα μη θεσμοθέτηση προσκρούει σε κατά βάση γραφειοκρατικού τύπου ζητήματα, και προς αυτή την κατεύθυνση η Αερολέσχη ζητεί τη συνδρομή της Περιφέρειας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η Αερολέσχη Καλαμάτας στο έγγραφό της:

“Η Αερολέσχη Καλαμάτας είναι ένας δραστήριος σύλλογος που αριθμεί πολλά και ενεργά μέλη και δραστηριοποιείται κυρίως στο αλεξίπτωτο πλαγιάς (γνωστό και ως parapente).

Μέσα απὀ αυτή τη δραστηριότητα κάποια από τα μέλη μας εκπαιδεύονται και γίνονται χειριστές αλεξιπτὠτου πλαγιάς, ενώ άλλα μέλη, αλλά και απλοί πολίτες, πραγματοποιούν διθέσιες πτήσεις εθισμού και γνωρίζουν το parapente μέσα από αυτές. Οπως γνωρίζετε, η απογείωση γίνεται από την Ανω Βέργα και η προσγείωση στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου.

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να προσφέρουμε κάτι παραπάνω και να

κεφαλαιοποιήσουμε την εμπειρία και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει σε αυτόν τον τομέα για τις επόμενες γενιές, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της μοναδικά όμορφης περιοχής μας, αλλά και ενός εντυπωσιακού αθλήματος, που συνδέει το βουνό με τη θάλασσα, με τον πιο άμεσο τρόπο”.

Θα θέλαμε, καταλήγει η Αερολέσχη Καλαμάτας, “να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να διεκδικήσουμε ο χώρος που πραγματοποιούμε τις πτήσεις μας να είναι νόμιμος και να χαρακτηριστεί αεραθλητικό κέντρο”.