Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 15:17

Μεσσηνία: Συναντήσεις Αναστασόπουλου με Αλεξανδρόπουλο και Μαρούλη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Συναντήσεις Αναστασόπουλου με Αλεξανδρόπουλο και Μαρούλη

 

Με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκο Αλεξανδρόπουλο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Πλατέος Σπύρο Μαρούλη συναντήθηκε χθες στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Με τον κ. Αλεξανδρόπουλο ο αντιπεριφερειάρχης συζήτησε μεταξύ άλλων “τον καθορισμό εξομοιουμένης θαλάσσιας ζώνης με ζώνη λιμένος σε Πεταλίδι, Αγιο Ανδρέα, Μαραθούπολη, Κορώνη κ.λπ. Η εξομοίωση είναι αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων στο θαλάσσιο και στο χερσαίο χώρο για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του νομού”.

Με τον πρόεδρο της Κοινότητας Πλατέος ο κ. Αναστασόπουλος συζήτησε για την ανάγκη υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, τη δυνατότητα επέκτασης του δικτύου ΓΟΕΒ Παμίσου καθώς και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κοινότητας.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Μαρούλη για τις ενέργειες της Περιφέρειας όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα και τους καθαρισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και εργολαβίες.

Σχετικά με την επέκταση των αρδευτικών δικτύων ΓΟΕΒ, αυτή την περίοδο η Περιφερειακή Ενότητα σχεδιάζει και υλοποιεί έργα αναβάθμισης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων όλων των εγγειοβελτιωτικών έργων και ιδιαίτερα του κλειστού δικτύου του Αγίου Φλώρου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μελέτη επεκτάσεων του αρδευτικού δικτύου ΓΟΕΒ.


NEWSLETTER